6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sanko'ya ihracat ödülü

Gaziantep'ten 2007 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren Sanko Tekstil İşletmeleri A.Ş.'ye, Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenle ödül verildi.

Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) organizasyonu ile düzenlenen "Komşu Ülkelerle İlişkiler, İş İmkanları Bilgilendirme Semineri ve Ödül Töreni", Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KTSO) gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balduk ve GAİB Başkanlar Kurulu Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'ın katıldığı program kapsamında, "Komşu ve Çevre Ülkelerle Ticari İlişkiler ve İş İmkanları Bilgilendirme Semineri" verildi.

Dış Ticarette Standardizasyon Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Cömert'in oturum başkanlığı yaptığı seminerde, Tahran Ticaret Başmüşaviri Ali Faik Kural "İran ile Ticari İlişkiler ve İş İmkanları", Tiflis Ticaret Müşaviri Cengiz Gürsel "Gürcistan ile Ticari İlişkiler ve İş İmkanları", Mehmet Cömert "Dış Ticarette Teknik Düzenlemeler", Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nden İsmail Göktürk "Ticari Etik", Dış Ticaret Uzmanları Tarık Sönmez ve Mustafa Yurdupak "Ulusal Kümelenme Politikasının Geliştirilmesi Projesi" konularında sunum yaptı.

Toplantıda daha sonra ödül törenine geçildi. Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Malatya ve Kayseri'den iller bazında 2007'de en fazla ihracat gerçekleştiren ilk 3 firma ödüllendirildi.

GAİB Başkanlar Kurulu Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Gaziantep'ten Sanko Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Sani Konukoğlu'na ödülünü verdi. Gaziantep'ten, Altunkaya İnşaat Nakliyat Gıda Ticaret .A. Ş. ve Şölen Çikolata Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. de ödül aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 19:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal AKDOGAN IP: 86.163.178.xxx Tarih : 17.10.2008 02:08:44

cok ayip ya Gaziantepte tek bir firma kazanmis gibi yayinliyorsunuz.Gaziantepte 3 tane firma odul kazanmis sadece 1 tane degil Altunkaya ve Solene haksizlik yapmayin...