6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Satranç grand prıx’i başlıyor

GKV Özel Okulları tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen ve satrançın grand prıx’i olarak bilinen 5. Kurtuluş Satranç Turnuvası Cumartesi günü düzenlenecek törenle start alacak.


Her yıl geleneksel olarak Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde GKV Özel Okulları tarafından düzenlenen satranç turnuvası bu yıl 5. kez start alacak. Cumartesi saat 9:30’da start alacak olan satranç turnuvası iki gün sürecek. Katılımla ilgili büyük yoğunluğun yaşandığı turnuvaya bu yıl daha çok devlet okulunun katılması dikkat çekiyor. Merkez ilçeler yanında köyler ve çevre ilçelerden de yoğun katılımın sağlanacağı turnuva 10 ayrı kategoride düzenleniyor. 8-10-12-14-16 bay ve bayan kategorilerinin yer alacağı turnuvada ayrıca turnuva özel ödülü yanında centilmenlik ve turnuva direktör ödülleri de sahiplerini bulacak.

GKV Özel Okulları tarafından düzenlenen satranç turnuvasının ödemine dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, “Gaziantep genelindeki okullarımızda bulunan satranç sporcularının katıldığı bu tür organizasyonlar öğrencilerimizin satranç alanında öğrendiklerini tatbik etme, ve yarışma heyecanını tatma imkanı kazandıracağı gibi değişik çevrelerden yeni arkadaşlar edinmelerinde de önemli olacaktır. GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy’u böyle büyük bir organizasyonu desteklediği ve gerçekleştirdiği için yürekten kutluyorum. 2008 yılının son turnuvası olarak bilinen ve Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşu anısına gerçekleştirilen turnuvanın başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.


GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş ise, dünya genelinde satrancın ne kadar önemli bir spor olduğunu ifade ederek, “Bu yıl 5.’si gerçekleştirilecek olan Kurtuluş Turnuvası’na yoğun ilgi bulunmaktadır. Özellikle geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda devlet okullarımızdaki öğrencilerin yoğun talebi bulunmakta. Köy okullarımız ve diğer ilçelerden de büyük katılım beklenmektedir. Dünyanın en önemli ve büyük şirketleri iş başvurularında adayların satranç alanındaki çalışmalarını da ön planda tutuyor. GKV Özel Okullarından mezun olan Aslıhan Karataş bu gün ABD’de mastır yapıyor ve dünyanın en prestijli firmalarından birisi Aslıhan’a satranç alanındaki deneyim ve derecelerinden dolayı önemli bir mevkide iş teklif ediyor. Bu da gösteriyor ki satranç sporu sadece zaman geçirmek için değil, zihinsel gelişimin tekabülü ve kritik yapma kabiliyetinin gelişmesini de önemli ölçüde etkiliyor. Çocuklarımızın bu tür sporlarla uğraşması için gerekli teşviklerin yapılması önemli. Devlet okullarımızda bu anlamda faaliyet gösteren öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum. Turnuva iki gün sürecek 20 Aralık 2008 Cumartesi günü başlayacak olan turnuva iki gün sürecektir” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 16:41:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?