4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Satranç şampiyonlarına ödül

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından düzenlenen 4. Kurtuluş Satranç Turnuvası şampiyonları ödüllerini aldı.

Okulda düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Büdeyri, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve Gençlik Spor İl Müdür Vekili Ender Çıldır, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ve 69 okuldan 589 sporcunun katıldığı satranç turnuvasında başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.

Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Büdeyri, Antep Savunması'nın Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu belirtti. Büdeyri, "Gençlerimize yakın tarihimizde yaşanan olayları doğrularıyla öğretmek zorundayız" dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ise Gaziantep’e yakışır bir kent müzesi kurarak yakın tarihin gözler önüne serildiğini kaydederek, "Antep Savunması dünyada yaşanmış savaşlar içerisinde emsali görülmeyen bir savaş, bir savunma örneğidir. Bizler bugüne kadar ihmal edilen en önemli şeyi gerçekleştirerek bir kent müzesi kurarak Antep Savunması'nı bir çok yönüyle gözler önüne serdik. Bir çok il bu müzemizi örnek almaya başlamıştır. Gençlerimizi yetiştirirken sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle iç içe yetiştirmek ve onlara öz güven duygusunu aşılamak zorundayız. Buna da en iyi eğitimle başarırız" diye konuştu.

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı da, yeni yetişen genç nesle öz güven duygusunu aşılamak gerektiğine dikkat çekerek, "Gençlerimize öz güven duygusunu mutlaka kazandırmalıyız. Bu tür sporlar öz güven duygusunu kazandıran en önemli etkinliklerdir. Çocuklarımız doğru karar verebilme aşamasına ancak eğitimle ve bu tür sporlarla daha iyi gelebilir" şeklinde konuştu.

Yapılan törenin ardından dereceye giren sporculara ödülleri törenle verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 16:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?