6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Satranç turnuvası sölene dönüştü

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları tarafından düzenlenen 5. Kurtuluş Satranç Turnuvasına, Haldun Dormen ve Tiyatro Kedi oyuncuları katılınca turnuva alanı bir anda şölen alanına dönüştü. 

Gaziantep’e bir turneye katılmak için gelen Haldun Dormen ve Tiyatro Kedi oyuncuları GKV Özel Okullarını ziyaretleri sırasında 5. Kurtuluş Satranç Turnuvasına katılan öğrencileri de ziyaret ettiler. Salonda bir anda büyük bir coşkunun yaşandığı gözlenirken ünlü oyunculardan imza almaya çalışan öğrenciler izdiham oluşturdu. Haldun Dormen ve ekibine büyük ilgi gösteren çocuklar ünlülerden istedikleri imzaları almayı başardılar. 

Satranç sporunun çocuklar için büyük önem taşıdığını ifade eden ünlü tiyatro oyuncusu Haldun Dormen, “GKV Özel Okullarını toplumun her kesimini kucaklayan bu büyük projelerinden dolayı kutluyorum. Satranç sporu minik yavrularımızın gelecek yaşamlarında onların farklı noktalarda doğru karar verme gücünü geliştirecektir. Gördüğüm kadarıyla Gaziantep’teki bütün okulların turnuva da oyuncuları var. Bu da gösteriyor ki, okullarımız artık zeka geliştirici sporlara önem veriyor. Minik yavrularımıza başarılar diliyorum” dedi. 

Öğrencilerin yoğun bir şekilde ilgi gösterdiği Hayat Bilgisi dizisinin müdür rolünü başarıyla gerçekleştiren ünlü oyuncu Tarık Papuccuoğlu namı diğer Amil Müdür, çocuklarla satranç maçı yaparak onların bilgilerini yokladı. Ardından Haldun Dolmen’le bir tur maç yapan Tarık Papuccuoğlu usta oyuncu Dormen karşısında mat olmaktan kurtulamadı. Satranç turnuvasına renk katan Haldun Dormen ve Tiyatro Kedi oyuncuları GKV Özel Okullarında da incelemeler yaparak Anaokulu Kompleksinde yer alan tiyatro sahnesinde küçük bir oyun sergilemeyi de ihmal etmediler. Türkiye’nin en ünlü oyuncularını bir anda karşılarında gören minikler şaşkınlıklarını gizleyemediler. 

Turnuva öncesi kendileri için büyük bir doping olduğunu dile getiren sporcular, “Her yıl GKV tarafından düzenlenen satranç turnuvasına katılıyoruz. Bizleri her yıl farklı bir sürpriz bekliyor. Bu yıl inanılmaz bir heyecan yaşayarak ünlü tiyatro oyuncusu Haldun Dormen ve dizilerin ünlü oyuncularıyla tanışma fırsatı bulduk” dediler.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 13:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?