6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Satranç turnuvası sonuçlandı

Şehitkamil Belediyesi tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen "Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası" sonuçlandı.

517 sporcunun katıldığı turnuvanın ödül töreni Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezi seminer salonunda yapıldı. Törene Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Başkan Yardımcısı Bekir Öztekin, Şehitkamil Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel, okul idarecileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldılar. Turnuvada ilk üçe giren sporcular kupa, madalya ve başarı belgesi alırken, 4, 5 ve 6. olan sporculara madalya ve başarı belgesi verildi. Turnuvada en iyi seçilen okul ve sporcular ise plaketle ödüllendirildi. Satranç il Temsilcisi Fatih Özdöver, ödül töreninde satranca gösterdiği ilgiden dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı'ya bir plaket takdim etti.
Törenin açılış konuşmasını yapan Satranç İl Temsilcisi Fatih Özdöver, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı'ya satranç sporuna verdiği büyük önem nedeniyle teşekkür etti. Daha sonra söz alan Şehitkamil Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel, kulüp bünyesinde satranç branşı açtıklarını belirterek, “Sporun her alanında hizmet veriyoruz. Çocuklarımızın böyle aktivitelere ilgi göstermesi sevindiricidir. Dereceye girenleri kutluyor, destek veren velilere de teşekkür ediyorum” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ise, amaçlarının bu tür turnuvalarla tarihe mal olmuş özel günleri yeni nesillere hatırlatmak olduğuna dikkat çekti. Tarihi kahramanlıklarla dolu Türk milletinin bu özel günleri her yıl aynı coşkuyla yaşadığını ifade eden Özkarslı, “Yeni nesillerin de aynı heyecan ve sorumlulukla tarihine sahip çıkması gerekir. Bu vesileyle düzenlemiş olduğumuz satranç turnuvamızda tüm katılımcıların gözlerinden öpüyorum. Turnuvaya emek veren hakemlerimize ve tüm görevlilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Turnuva sonucunda Veli Aldemir en iyi sporcu, Yeter Kocaoğlan en iyi bayan sporcu, Ege Atakan ise en minik oyuncu ödülünü alırken, Gaziantep Kolej Vakfı ise turnuvanın en başarılı okulu seçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 13:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?