6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Satrançta en iyi okul GKV

Şehitkamil Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvasına katılan GKV’liler rakiplerine fark atarak okullarına şampiyonluk kupalarını götürmeyi başarırken GKV Özel Okulları Satrançta en iyi okul unvanı alarak il birinciliğini ilan etti.

Her yıl geleneksel olarak Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Cumhuriyet Satranç Turnuvasının en iyi okulu unvanı alan GKV Özel Okulları satranç sporuna verdiği önem açısından da dikkat çekti. 3. Geleneksel Cumhuriyet Satranç Turnuvasında 3 yaş erkeklerde Çağatay Çankaya birinciliği, 10 yaş kızlarda Irmak Dai birinciliği, 8 yaş erkeklerde Mete Han Gökçek ikinciliği, 14 yaş erkeklerde E. Buğra Gökçek ikinciliği, 8 yaş erkeklerde Vahit Alp Hıdıroğlu dördüncülüğü, 8 yaş erkeklerde Yiğit Meriç beşinciliği, 16 yaş bayanlarda Refia Kadayıfçı üçüncülüğü, 16 yaş erkeklerde İbrahim Halil Kaya dördüncülüğü elde ederek turnuva şampiyonluğunu da kazandı.

Başarıların hiçbir zaman tesadüf olmadığını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş, “Öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Satranç sporu okullarımızda en önemli spor dalları arasında yer almaktadır. Yerel alanda olduğu gibi ulusal ve uluslar arası turnuvalara da katılan öğrencilerimiz aldıkları çağdaş ve nitelikli eğitimin sonuçlarını elde ettikleri başarılarla ortaya koymaktadırlar. Şehitkamil Belediyesine geleneksel hale getirerek ilimizde satranç sporunu gelişmesine önemli katkı sağlayan bu tür turnuvaları düzenlediği için sonsuz teşekkür ediyoruz.” dedi.

3. Geleneksel Cumhuriyet Satranç Turnuvası sonucunda hakem komitesi elde ettiği sonuçları dikkate alarak satranç sporunda en iyi okul unvanını GKV Özel Okullarına verdi. Müsabakalarda gösterdikleri centilmen ve başarılardan dolayı GKV’li öğrencileri kutlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, “Belediyemiz tarafından organize edilen bu turnuva sonucunda puan hesaplamalarıyla GKV Özel Okulları satranç sporunda en iyi okul olma unvanını kazanmıştır. GKV Özel Okulları idareci ve öğretmenlerini kutluyorum, derece elde eden öğrencilere başarılarının devamını diliyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?