6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Savaş müzesi Fransız basınında

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından kente davet edilen La Figaro gazetesinin muhabiri, Türkiye'nin ilk şehir Savaş Müzesi'ni gezerek incelemelerini Fransız kamuoyuna taşıyacak.

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ile birlikte Savaş Müzesi'ni gezen Le Figaro Gazetesi Muhabiri Laure Marchand, yetkililerden geniş bilgi aldı. Başkan Ömer Can, Fransız gazeteciye açılışı yapılacak olan Savaş Müzesi ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin eşi Carla Bruni'nin davetiyle ilgili detaylı bilgiler verdiklerini belirterek, "Gaziantep'in tarihine ışık tutan 88 yıl önce yaşamış olduğu acıları ve Fransızlar ile yaşamış olduğu çatışmaları bir barış projesine dönüştürmek istiyoruz. Burada Gaziantep harbinin geçmişini anlatıyoruz. Bu tarihi gerçeği yerinde görmek için Le Figaro gazetesinin temsilcisi burada misafirimiz olarak gelmiştir" dedi.

Amaçlarının 88 yıl önce yaşanan savaşın anıları ve kalıntılarıyla barış köprüsü kurmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Can, "Amacımız gelecekte iki ulusun ve milletin dostluk içinde yürümesini anlatmak. Bu dostluğu onlarında katkıda bulunmasını sağlamaktır. Dünyanın bundan sonra kavgayla savaşla değil de barışla yoluna devam etmesini istiyoruz. Carla Bruni'de davetimize icabet ettiği taktirde, kendi evlatlarımız için hazırladığımız odalar gibi Antep harbine katılmış askerlerini ailelerinin hatıralarını eşyalarıyla birlikte bir odayı donatacağız. Bu sayede Türk milletinin tarih boyunca devam eden barış, hoş görü ve dostluk nişanesi olarak 21. asra bir kez daha teyit ettirmek istiyoruz. İnanıyorum ki bu görüşmeler olumlu sonuç verecektir" diye konuştu.

Başkan Ömer Can ve Le Figaro Gazetesi Muhabiri Laure Marchand daha sonra Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin eşi Carla Bruni'nin posteri önünde el sıkışarak basın mensuplarına poz verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 16:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TÜRKMEN GENCİ IP: 85.104.217.xxx Tarih : 6.11.2008 15:51:06

Bİ DAHA ANTEBE UĞRAYACAKLARINI SANMAM..DEDELERİMİZ ONLARA İYİ BİR DERS VERDİ...BURASI BİR TÜRKMEN İLİ SAKIN HA BURALARA BİR DAHA DÜŞMANCA AYAK BASMAYIN...