6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Savulun ev hanımları geliyor

Gaziantep’te 50’ye yakın ev hanımı, TOBB Gaziantep İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, M1 GSO Fuar Merkezinde düzenlenen etkinliğe katılarak aile bütçelerine katkıda bulundular.

Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden birisi olan Gaziantep’te kısa bir süre önce kurulan, TOBB Gaziantep İl Kadın Girişimciler Kurulu yaptığı etkinliklerle göz dolduruyor. Gaziantep’teki bayanları üretime kazandırmak ve istihdam oluşturmak için yoğun çaba sarf eden Kadın Girişimciler Kurulu, bu amaçla başarılı bir çalışmaya daha imzasını koydu. M1 Merkez’de bulunan GSO Fuar Merkezi’nde 50’ye yakın ev hanımının katıldığı bir panayır açıldı. Buraya katılan ev hanımları kendi el işlerinin yanı sıra yaptıkları ev yemeklerini de satarak aile bütçelerine katkıda bulundular.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serpil Karuserci, amaçlarının ev hanımlarını üretime yönlendirmek olduğunu söyledi. Karuserci, "Bütün kadınlarımızı üretime kazandırmak istiyoruz. Kadınlarımızın evde oturarak tüketici olmalarını istemiyoruz. Bu amaçla kadınlarımızı üretime yönlendirmeye çalışıyoruz. Bunun için de böyle bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliğe katılan bayanlarımız el ürünlerini satarak para kazanmanın sevincini yaşıyorlar. Hem aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Hem de kendilerine özgüven geliyor" diye konuştu.

Tüketici bir toplum olmamak için herkesin üretime katılması gerektiğini de anlatan Karuserci, "Herkes kendi çapında üretime katılmalı. Ülkemizin kalkınmasını istiyorsak üreten topluma dönüşmeliyiz. Üreten toplum olmazsak kalkınamayız. Dernek olarak herkesi üretime kazandırmaya çalışıyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 17:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?