4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Şehir parkına telefirik yapılacak

Şahinbey Belediyesi tarafından inşa edilecek ve 2008 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan şehir parkına teleferik yapılacağı bildirildi.


Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, yaptığı açıklamada, Şehir Parkı projesinin Gaziantep için mega projelerden birisi olduğunu ve 300 bin metrekare alana sahip olacağını belirtti. 2008 yılı sonunda tamamlanacak olan ve içinde birçok dev projenin yer aldığı parkı, vatandaşların kuşbakışı görebilmesi için park üzerine teleferik yapacaklarını kaydeden Can, göreve geldikleri günden bu yana her geçen gün çalışma azimlerini artırarak devam ettiklerini ifade etti. Başkan Can, şunları söyledi:


"Gaziantep ve Şahinbey için mega projelere imza atmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Karataş'a çıkarken Özel Erdem Koleji karşısına tüm donatıları ile 300 bin metrekare alana sahip olan Gaziantep'in en büyük parkını yapıyoruz. Park içerisinde, amfi tiyatro, butik alışveriş merkezleri, aqua park, bin kişilik restorant, 150 yataklı butik otel ve Türkiye'de ikinci olarak miniatürk bulunacak. Ayrıca projeye ek olarak park alanının büyük bir alana sahip olması sebebiyle her noktadan görülemeyeceği için yüksek bir noktaya teleferik kurulacak. Vatandaşlar park üzerinde teleferik gezintisi ile tüm projeleri görme imkanı bulacak."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 11:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ekrem büyük IP: 88.231.46.xxx Tarih : 6.10.2007 00:23:06

sayın başkanım; bu projenizde gerçekleşir mi bilmiyorum.Daha önce okullara kilit taş sözü verdiniz hala bekliyoruz.İnşallah bu proje deöyle olmaz.