6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şehit ailesinden kaldırma kararına tepki

Hakkari Aktütün Karakolu'na mayıs ayında yapılan baskın sırasında şehit olan 6 askerden Jandarma Er Emrah Şüdüt'un ailesi, karakolun kaldırılması kararına tepki gösterdi.

Irak sınırındaki Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Karakol Komutanlığı'na mayıs ayında terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen Jandarma Er Emrah Şüdüt'ün evindeki yas devam ediyor. Son olarak yapılan baskında 15 askerin şehit olduğunu duyan aile, bir kez daha yıkıldı. Şehit Er Emrah Şüdüt'ün kardeşi Hasan Şüdüt, kardeşinin acısını asla unutamayacaklarını belirterek, "15 şehidimizin haberini duyunca hepimiz gözyaşlarına boğulduk. Bu baskın kardeşimin şehit olduğu günde olmuştur. Benim ağabeyim de cuma günü yapılan baskında şehit olmuş ve cumartesi günü bize haber verilmişti. Bu baskın da yine cuma günü yapıldı ve cumartesi günü şehit haberleri verildi. Bunlar planlı bir şekilde yapılıyor. Şehitlerimizin kanları o karakolda. Bu şehitlerimizin yaşatılması gerekiyor. Devletimizin bir an önce müdahalede bulunup daha fazla şehit verilmesini önlemesi lazım" dedi.

Şehit'in ağabeyi Ali Şüdüt ise karakolun kaldırılmasına tepki göstererek, "Kardeşim yerlerinin çok riskli olduğunu söylüyordu. Zaten sürekli telefonla görüşemiyorduk. Haftada bir ya da 10 günde bir görüşebiliyorduk. Çatışmada şehit olmadan bir gün önce yine görüşmüştük. Karakol çok riskli bir yerde ve sürekli dinleniyordu. Biz konuştuğumuz zaman bile bunu fark edebiliyorduk. Bu zamana kadar neden beklendi? Karakolun kaldırılması için 5 ay sonra 15 şehit daha mı vermemiz gerekiyordu? Bu zamana kadar neden kaldırılmadı diye sorarım. Bunca cana kıyıldıktan sonra mı kaldırılması düşünülüyor? Bu karakolu hiç kaldırmasınlar. Çünkü o karakol için onca şehit verdik. Benim kardeşim o karakolda şehit oldu. O karakolun bu saatten sonra kaldırılmasının hiçbir anlamı yok. Karakola destek göndersinler ve burayı güçlendirsinler. Türk askerinin yapamayacağı, başaramayacağı hiçbir iş yoktur. Biraz daha destekle bu olayların üstesinden geleceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Şehit annesi Aliye Şüdüt ise, "Nice annelerin yürekleri benim gibi yanıyor. Bana kalsaydı çoktan intihar etmiştim. İntihara da kalkıştım. Gittim yolda kendimi arabanın altına atmaya çalıştım ama yapamadım. Çünkü 3 tane oğlum daha var, bana izin vermediler. Saatlerce eve gelmediğim oldu çünkü burada oğlumun anıları var. Ben bir anneyim, elimden bir şey gelmiyor ancak ağlıyorum. Gidip oğlumun mezarında ağlıyorum" dedi.

Karakolun kaldırılmasına tepki gösteren anne Şüdüt, "Karakolu kaldıracaklarmış, kaldırmasınlar. Bizim şehitlerimizin anıları ve kanları var orada. Kaldırmasınlar, o karakol yerinde kalsın. En azından o karakolu anı olarak yerinde bıraksınlar. Bu saatten sonra da hiç kaldırılmasın. 15 şehidimizin haberi, oğlumun şehit haberinin bize iletildiği saatte geldi ve yine biz yemek yiyorduk. Yazık değil mi bu şehitlere? Birkaç tane değil, 15 tane şehit. 2 tanesi de halen kayıp. Biz vatana millete hayırlı evlatlar olsun diye büyütüp yetiştiriyoruz. Ama çocuklarımız bu şekilde şehit olursa kime güveneceğiz" diye konuştu.

Şehit annesi Şüdüt, aynı topraklar üzerinde kardeşin kardeşe düşman edildiğini belirterek, "İnsanları birbirine düşman gösteriyorlar. Bunun çaresini bulsunlar" şeklinde konuştu.

Anne Aliye, şehidin kardeşi Hasan ve şehidin ağabeyi Ali Şüdüt, Şehit Jandarma Er Emrah Şüdüt'ün fotoğraflarına sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 16:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?