6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şehit Şahinbey mezarı başında anıldı

Gaziantep savunmasının önemli isimlerinden Şahinbey, şehit edilişinin 88. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Gaziantep Valiliği tarafından Kilis yolu üzerinde bulunan Şahinbey Anıtı'nda anma töreni düzenlendi. Törene Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Süleyman Kamçı, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı ve Halil Mazıcıoğlu katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma törenlerinde İl Jandarma Komutanlığı'ndan gelen bir manga asker tarafından saygı atışı yapıldı. Şahinbey Anıtı'na sunulan buketlerin ardından konuşmalara geçildi.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarih boyunca verdiği zorlu mücadelelerden anlının akıyla çıktığını belirterek, "Atalarımızın verdiği mücadele, dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. Geçmişte uygarlıkların beşiği, günümüzde sanayileşmenin ve kalkınmanın önderi olan şehrimizin Milli Mücadele döneminde yaptığı destansı bağımsızlık savaşı tüm dünyaya örnek olmuştur. Tam 11 ay Antep aç, susuz, başlarına yağan mermilere aldırmadan direnmiş, son düşman askeri, topraklarımızı terk edene kadar mücadeleden asla vazgeçmemiştir. Gaziantep adını tarihten, unvanını ise Milli Mücadele'de tüm dünyayı kendisine hayran bırakan, akıllardan silinmeyecek müdafaasından almıştır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından törene katılan öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Şahinbey Anıtı önünde 'Sakarya' şiirini okuyan Mimar Sinan Lisesi öğrencisi Halil İbrahim Şeker, törene katılanları duygulandırdı.

Tören, Şahinbey İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar'ın dua okumasının ardından Şehit ve Gaziler Ormanı'na fidan dikimi yapılarak son buldu.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 19:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?