4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Şehit ve gazi ailelerinden teröre tepki

Şehit Aileleri Derneği ve Gaziler Vakfı ve Muharip Gaziler Derneği Gaziantep'te ortak bir basın açıklaması yaparak, son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi.


Şehit ve gazi ailelerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, Şehitler Abidesi önünde toplanarak terör örgütü PKK aleyhinde sloganlar attı. Çoğunluğu yaşlılardan oluşan şehit ve gazi yakınları, 'Kahrolsun PKK', 'Her şey vatan için', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Barzani şaşırma, sabrımızı taşırma' şeklinde sloganlar atarak, tekbir getirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, grup adına açıklamayı Gaziler Vakfı Başkanı Mehmet Yeter yaptı. Yeter, son günlerde artan PKK saldırılarının
Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıldıramayacağını ifade ederek, "Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır. Biz vatan söz konusu olduğunda nasıl Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda şehit ve gaziler verdiysek, bu yüce vatanın evlatları olarak günümüzde de şehit ve gaziler veririz, vereceğiz" dedi.


Yeter, böyle bir dönemde tüm millet olarak birlik olunması gerektiğini belirterek, "Halkımızdan bir isteğimiz var. Herkes evinin penceresine, iş yerine şanlı bayrağımızı asarak ülkemize sahip çıktıklarını tüm aleme göstersin" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 16:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?