6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şehit yakınlarına madalya

Gaziler Haftası Programı çerçevesinde, şehit yakınları ve malul gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi.

Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene; Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Fatma Şahin, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, CHP Gaziantep milletvekili Yaşar Ağyüz, 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Kıdemli Albay Osman Aksakal, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yavuz Coşkun, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ile malul gazi ve şehit yakınları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, "Türk milletini tarihteki uzun yolculuğunda ulusal kimliğini muhafaza ederek bu günlere ulaştıran, engin yurt sevgisidir" dedi.

Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlığını bütün değerlerin üzerinde tuttuğunu ve her zaman bağımsız bir millet olarak yaşadığını kaydeden Kamçı, "Türk milleti, bağımsızlığını borçlu olduğu şehit ve gazilerimize, bedeli hiçbir değerle ölçülemeyen minnet borçludur. Şehit ve gazi yakınlarımız ne kadar gurur duysalar azdır. Bizler, bu aziz vatanın havasını soluyan, nimetlerinden faydalanan bireyler olarak şehit ve gazilerimize olan minnet ve şükran borcumuzu, ancak dünyanın çok stratejik bir bölgesinde yer alan ülkemizi birlik ve beraberlik içinde, bizi biz yapan milli ve manevi değerlere sahip çıkarak ve Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatarak ödeyebiliriz" şeklinde konuştu.

Kamçı, yakın tarihte en zor şartlarda en çetin kurtuluş mücadelesini veren bu milletin her ferdinin mutlaka bir şehit ve gazi yakınının bulunduğunu belirterek, "Vatanı canından aziz bilen bu kişilerin aileleri ve yakınları, kahramanlarıyla ne kadar gurur duysalar azdır. Onlar, gencecik hayatları pahasına vatanı savunarak bizi bugünlere ulaştıran kahramanlık timsalleri ve onur abideleridir. Gösterdikleri sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedakarlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil eden Jandarma Genel Komutanlığı ile Türk Polis Teşkilatı mensuplarından malul olanlara ve şehit yakınlarına Devlet Övünç Madalyası'nı vermekten onur duyuyorum" diye konuştu.

Şehit Jandarma Komando Er Emrah Çetin, malul gazi Komando Er Müslüm Güner, şehit polis memuru Hacı Hakan, şehit polis memuru Ufuk Sevimli, vazife malulü polis memuru İsmet Karahan, vazife malulü polis memuru Murat Azaz, vazife malulü polis memuru Mehmet Ağgül ile vazife malulü polis memuru Fatih Mehmet Pekacar'a madalya ve beratları Vali Süleyman Kamçı tarafından verildi.

Şehit Komando Er Emrah Çetin'in madalya beratını babası Selahattin Çetin, şehit polis memuru Hacı Hakan'ın madalya ve beratını oğlu Erkan Hakan, şehit polis memuru Ufuk Sevimli'nin madalya ve beratını ise babası Rıza Sevimli teslim aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 15:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?