6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şehitkamil Meclisi olağanüstü toplandı

Şehitkamil Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediyesi'nin isteği üzerine gündemdeki 2 maddenin görüşülmesi için olağanüstü toplandı.


Büyükşehir Belediyesi'nin isteği üzerine gündeme getirilen Osmangazi (Güvenevler) Mahallesi pafta 20j-3a ada 3417 parsel 585'de kayıtlı taşınmazın toplu konut alanı imar plan değişikliği hakkındaki ve yine Osmangazi Mahallesi pafta 20j-3a-3b,3c,3d ada 3554'de kayıtlı taşınmazların Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlattırılan 1/1000 ölçekli uygulama imar değişikliğinin görüşülmesi üzerine toplanan mecliste yeterli çoğunluk sağlanamadığı için karar alınmadan meclis kapatıldı.


Meclis toplantısı sonrasında bir açıklama yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Büyükşehir Belediyesi'nin isteği üzerine gündemde yer alan 2 maddenin görüşülmesi için olağanüstü meclis toplantısı düzenlediklerini ancak geçtiğimiz pazartesi günü meclisin tatile girmesi sebebiyle yeterli çoğunluğun sağlanamadığını söyledi. Özkarslı, "Olağanüstü meclis toplantısını duyurduk ancak yeterli çoğunluk sağlanamadı sadece 8 meclis üyesi katıldı. Meclis üyeleri meclis tatile girdiği için şehir dışına çıkmış olabilirler. Bu nedenle meclis toplantısı için yeterli çoğunluk sağlanamadı. Zaten daha önce grup toplantımızda imar değişikliği ile ilgili bu iki madde ilgili çalışmaların devam ettiğini ve eylül ayında görüşelim diye ayrılmıştık. Hiçbir spekülasyon yok. Bugün çoğunluğun olmamasından dolayı meclisi tatil etme görevimi yerine getirdim" dedi.


Şehitkamil Belediye Meclisi CHP grubu üyeleri Mehmet Atar, Nizamettin Aydın, Mahmut Yolcu, Raif Ateşsönmez ile Reis Reisoğlu ise meclis toplantısına katılmadılar. CHP Grubu bir açıklama yaparak, bu maddelerin 3 aydır Şehitkamil Belediyesi gündemine getirildiğini, bu imar değişikliklerinde olağanüstü bir durum olmadığını, önceki imar plan değişikliğinde alanın 130 dönüm iken şimdi ise 350 dönüme çıkarılmak istendiğini iddia ederek, bu yüzden kendilerinin meclis toplantısına katılmadıklarını söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 12:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?