6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şehitkamil zabıtası hız kesmiyor

Gaziantep metropol ilçe Şehitkamil Belediyesi Zabıta ekipleri Ağustos ayı içerisinde 4 bin 840 işyerini denetledi. Yapılan denetimlerde uyarılara uymayan işyerlerine 43 bin 149 YTL para cezası kesildi.

Ramazan ayı öncesinde ilçe genelinde sıkı bir denetim yapan Şehitkamil Belediyesi zabıta ekipleri, şekerleme ve gıda üretimi yapan işyerlerine yönelik sıkı bir denetim uyguladı. Yapılan denetimlerde tüketimi sakıncalı görülen 3 bin 300 kilogram akide şekeri ele geçirilerek imha edildi. Yine aynı denetimlerde 15 teneke 18 kilogramlık atık yağ ele geçirilerek imha edilmiştir. Zabıta ekipleri denetim yaptıkları 4 bin 840 işyerinden 157 işyerine para cezası verirken, 2 bin 297 işyerine ise uyarıda bulunuldu.

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, halk sağlıyla oynayan işyerlerine kesinlikle müsaade etmediklerini söyledi. Özkarslı, bu konudaki hassasiyetleri nedeniyle göreve geldiklerinde zabıta ekiplerini güçlendirerek denetimleri sıklaştırdıklarını belirterek, “Yaptığımız hizmetler ve ürettiğimiz projeler insan sağlığından önemli değildir. Bu nedenle, zabıta ekiplerimiz insan sağlığını ön planda tutan bir anlayışla denetimlerini sürdürüyor. Başta mahalle muhtarlarımız ve halkımız sıkı denetimlerden memnun kalıyorlar. Bu konudaki en küçük bir ihmalin nelere mal olacağını biliyoruz. İş yeri sahiplerimizde halk sağlığı konusunda hassas olmasını istiyoruz”  dedi.

Başkan Özkarslı, vatandaşların Ramazan ayı süresince her türlü şikayetlerini 444 27 02 No’lu Alo Belediye hattından 24 saat bilindirebileceklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 16:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?