6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şehitkamil'de bin öğrenciye eşofman

Gaziantep metropol İlçe Şehitkamil Belediyesi, ilçe genelindeki okullarda eğitim gören ve maddi durumu iyi olmayan bin öğrenciye eşofman yardımında bulundu. Eşofmanlar okul müdürleri aracılığıyla daha önce belirlenen öğrencilere dağıtıldı.

Şehitkamil İlçesindeki okullarda eğitim gören ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere destek veren Şehitkamil Belediyesi, bin öğrenciye eşofman dağıttı. Eşofman dağıtımına önceki günü Orhan Sevinç Lisesi’nde başlandı. Burada 180 öğrenciye eşofman dağıtılırken, diğer okullarda belirlenen öğrencilere eşofmanlar teslim edildi. Orhan Sevinç Lisesi Müdür vekili Aydın Alguer, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı’ya teşekkür ederek, “Öğrencilerimize daha önce kırtasiye yardı yapan belediyemizin bu ilgisi bizleri mutlu ediyor” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ise, eğitime her zaman destek olmaya çalıştıklarını ve bu alanda önemli adımlar attıklarını ifade etti. Öncelikle öğrencilerin rahat ve temiz bir ortamda eğitim görmesi için okullarda genel temizlik çalışmaları yaptıklarına dikkat çeken Özkarslı, zaman zaman çeşitli yardımlar yaparak, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere destek olduklarını söyledi. 4.5 yıllık hizmet süresince eğitim alanında imkanlar ölçüsünde çeşitli hizmetler yaptıklarına dikkat çeken Özkarslı, “İlköğretim öğrencilerine 2 bin 350 adet kaban, 2 bin adet kışlık bot, bin 500 adet spor ayakkabısı yardımında bulunduk. 2 bin 700 üniversite öğrencisine ise tahsil yardımı yaptık. İlçe genelindeki okullarda genel sağlık taraması yapılarak, 10 adet diş fırçası ve 10 bin adet diş macunu dağıtımı gerçekleştirdik. Ders yılı öncesinde ise ilçemizdeki 60 okulun tamir, bakım ve onarım işleri yapılmıştır. Yeni okul alanları için 78 bin 586 metrekare alan milli eğitime tahsis edilmiştir. Mahallelerdeki sosyal tesislerde etüt merkezleri oluşturarak, evlerinde ders çalışamayan öğrencilerimize fırsat sunduk” diye konuştu.

Özkarslı, Gaziantep’in eğitim sıralamasında daha yukarılara çıkması için bu alandaki çalışmaları artırarak sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 15:34:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?