6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şehitkamil'de diş sağlığı semineri

Şehitkamil Belediyespor Kulübü yaz okulundaki çocuklara yönelik diş sağlığı semineri düzenledi.


Her ay değişik konularda seminerler düzenleyen Şehitkamil Belediyesi Spor Kulübü, diş sağlığı konusunda bir seminer düzenledi. Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere konuşmacı olarak Perontoloji Hekimi Tuba Akyan ve Ağız Diş Sağlığı Hekimi Adnan Akyan katıldı. Yaz spor okullarındaki sporculara yönelik yapılan seminere velilerde büyük ilgi gösterdiler.


Seminerin açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel, bedensel eğitimin insan yaşamın olmazsa olmazı olduğunu ancak, öncelikle vücudun sağlık dengesinin kontrol altında olması gerektiğine vurguladı.
Yaz spor okullarında her yıl binlerce gence spor yapma imkanı sunduklarını belirten Güzel, "Bizler yaz spor okullarını yapmış olmak için yapmıyoruz. Sporun yanı sıra çocuklarımızı kültürel, sanatsal, sağlık, eğitim ve toplumsal konularda bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Buraya gelen çocuklarımızı kendi çocuklarımız gibi algılıyoruz. Bizler çocuklarımızın hangi şartlarda nasıl bir eğitim görmesini istiyorsak, yaz spor okullarımızdaki çocuklarımıza da bu şekilde hizmet veriyoruz. Ailelerden gelen tepkiler bizleri daha da heyecanlandırıyor. Belediye Başkanımız Metin Özkarslı'nın desteğiyle bu hizmetlerimizi aksatmadan sürdüreceğiz" dedi.


Perontoloji Hekimi Tuba Akyan ve Ağız Diş Sağlığı Hekimi Adnan Akyan ise, hazırladıkları slayt gösterisiyle çocuklara diş sağlığı konusunda bilgiler verdiler. Sağlıklı yaşamak için dişlerin insan hayatındaki yerinin anlatıldığı seminer yaklaşık 1 saat sürdü. Seminerin sonlarında öğrenciler sorular yönelterek, diş bakımı konusunda yeni bilgiler edindiler.


Şehitkamil Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel, seminer sonrasında Perontoloji Hekimi Tuba Akyan ve Ağız Diş Sağlığı Hekimi Adnan Akyan'a birer plaket vererek, katılımlarından dolayı teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 14:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?