6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şehitkamil'de eğitime destek

Gaziantep metropol ilçe Şehitkamil Belediyesi eğitime destek kapsamında 10 bin öğrenciye kırtasiye yardımı yapacak.

Şehitkamil Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek olan 10 bin öğrenciye 10 bin adet kırtasiye malzemesi dağıtımı, Şahinbey İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle başlatıldı. Kırtasiye yardımı kapsamında, Şehitkamil ilçesinde bulunan ilköğretim okullarındaki maddi durumu iyi olmayan öğrencilere, 10 bin adet çanta, 82 bin adet ise defter dağıtımı yapılacak. Törene, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Özlem Müftüoğlu, Halil Mazıcıoğlu ve Mehmet Erdoğan, Şehitkamil Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Öztekin ile Başkan Metin Özkarslı'nın eşi Zerrin Özkarslı katıldı.

Başkan Özkarslı, törende yaptığı konuşmada, her öğretim yılı öncesinde olduğu gibi bu öğretim yılında da ilçe genelinde eğitime destek vermeye devam ettiklerini söyledi. 2008-2009 eğitim öğretim yılının başarılı bir yıl olmasını dileyen Özkarslı, "Önceki yıllar, fakir öğrencilere, kırtasiye, kaban, ayakkabı yardımında bulunduk. Üniversite öğrencilerine burslar verdik. İlçe genelinde 60 okulun eğitim yılı öncesi tamir, bakım ve onarımını yaptık. Taşımalı eğitim veren okullardaki öğrencilere kırtasiye ve giysi yardımında bulunduk. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilere bu yıl ise 10 bin adet kırtasiye yardımı yapacağız. Amacımız ilçemizin ve ilimizin eğitimine olumlu katkı sunmaktır" diye konuştu.

Törende konuşmaların ardından ilköğretim öğrencilerine çanta ve defterden oluşan kırtasiye dağıtımı gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 15:22:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
münüfer yılmaz IP: 78.162.61.xxx Tarih : 12.09.2008 16:35:02

özkarslının okulların tek tek gezmesini rica ediyorum hem belki bir köşede yardım bekleyenlere el uzata bilir ben 8.sınıf öğrencisiyim zekeriya konukoğlu ilköğretim okulundayım rica mı iletirseniz sevinirim