6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şehitkamil'de kültür hizmetleri

Gaziantep merkez ilçe Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, belediye hizmetlerinin yanı sıra sanatsal etkinliklere de her zaman destek verdiklerini söyledi.

Özkarslı, Ses Tiyatrosu ekibinin hazırladığı "Sakar Ali" isimli oyunun 31 Temmuz Perşembe günü saat 20.30'da Anfi Tiyatroda sahneleneceğini belirtti. Tiyatro severleri bu oyunu izlemeye davet eden Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, gelenek, örf ve adetlerin korunması ve yeni nesillere aktarılmasında tiyatronun büyük önem taşıdığını ifade etti.

4 yıllık hizmet süresince, konferanslar, seminerler, bilgilendirici toplantılar düzenlediklerine dikkat çeken Özkarslı, “Bugüne kadar birçok tiyatro oyununu vatandaşlarımıza izletmeye çalıştık. Sanat dallarının içerisinde önemli bir yere sahip olan tiyatronun özellikle genç kuşakların bilgilenmesi ve bilinçlenmesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Son olarak Ses Tiyatrosu ekibi Sakar Ali isimli oyunu sergileyeceklerini belirterek, bizlerden destek istediler. Daha önceki sanatsal etkinlikler gibi bu talebe de evet diyerek sanatçılarımıza gereken ilgi ve desteği gösterdik. Oyunu hazırlayan ve oynayacak olan sanatçılarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Ses Tiyatrosu Yönetmeni Süleyman Karakuş ise Şehitkamil Belediyesi'nin daha öncede birçok oyunlarına ve sanatsal projelerine destek olduğunu ifade etti.

Böyle destek gördükleri takdirde daha başarılı organizasyonlara imza atacaklarını belirten Karakuş, “Kentimizin, insanımızın doğru ve yapıcı bir şekilde anlatılması için büyük bir gayret gösteriyoruz. Yeni nesillerin bu konuda bilinçlenmesi için bu tür tiyatroları sürekli yapmamız gerekmektedir. Şehitkamil Belediye Başkanımız Metin Özkarslı'ya tüm ekibim adına içtenlikle teşekkür ediyorum. Sanatı seven ve özelikle yerel sanatçılara destek veren bir belediye başkanımız olmamız gurur vericidir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 13:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?