6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şehitkamil'de satranç turnuvası

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Satranç Federasyonu'nun birlikte düzenlediği 3. Geleneksel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası'nın açılış töreni yapıldı.

Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış törenine İçişleri Eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Milli Eğitim müdürü Süleyman Şişman ve çok sayıda davetli katıldı.

Satranç Turnuvasının açılış konuşmasında, Gaziantep'te olmaktan mutlu olduğunu ve çocukların satranç turnuvasına göstermiş olduğu ilgiden çok memnun kaldığını belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, ''Bugün burada çok gurur verici bir tablo ile karşı karşıyayız. Bu çalışkan ve gayretli ilimizde yavrularımızın satranca olan sevgisi beni çok mutlu etti. Onların satranca olan taleplerini gerçekleştirmek için Şehitkamil Belediyesi hiçbir imkanı esirgememiş. Şehitkamil Belediyesi, değerli
valimizin destekleri ile bugün bu turnuvayı en büyük ve en önemli bayramımız olan Cumhuriyet Bayramı ile ilgili olarak düzenlemiştir. Temenni ediyorum ki bu turnuvalar çeşitlenerek artar ve daha çok gencimiz, daha çok yavrumuz bu müsabakalarda yer alırlar'' dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Ağustos ayında Dünya Gençler Satranç Şampiyonası'nı düzenlediklerini ve satranç sporuna olan katkılarının devam ettiğini hatırlattı. Özkarslı, ''Bu turnuvada çeşitli branşlarda satranç yarışmaları yapılacaktır. Yapmış olduğumuz etkinliler satranç sporuna olan sevgiyi her geçen gün biraz daha artırmaktadır. Satranç oynamak zeka seviyesini geliştiren bir spor olduğu için çocuklarımızın satrancı sevip oynamalarını istiyorum. Turnuvaya katılan çocuklarımıza başarılar diliyor, bu güzel organizasyona katılan herkese de teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Yoğun ilginin olduğu gözlenen Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası'na 516 yarışmacı katılırken, ilk müsabakayı AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülakadir Aksu ile Vali Süleyman Kamçı yaptı. Karşılıklı esprilerin yapıldığı bakan ile valinin müsabakası fazla sürmeden berabere tamamlandı.

Turnuvanın 8 yaş genel ve 8 yaş bayan, 10 yaş bayan ve genel, 12 yaş genel ve 12 yaş bayan, 14 yaş genel, 16 yaş genel ve 16 yaş bayan, 16 yaş genel olmak üzere 11 branşta yapılacağı bildirildi. İki gün sürecek turnuvada 1, 2 ve 3. turlar bugün, 4. 5 ve 6. turlar ise pazar günü gerçekleştirilecek. Turnuva sonrası ödül törenin ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, Kamil Ocak Stadyumu'nda yapılacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 14:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?