6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şehitkamil'de sertifika töreni

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı 2007-2008 eğitim yılındı 20 kurs merkezinde 13 branşta faaliyet gösteren el beceri kursu açtıkların söyledi. El beceri kurslarını başarı ile tamamlayan bin 301 öğrenciye sertifika, 32 usta öğreticiye de teşekkür belgesi verildi.



Gaziantep merkez Şehitkamil Belediyesi, el beceri kursları yıl sonu sergi açılışı ve sertifika törenini gerçekleştirdi. Törende başarılı olan bin 301 öğrenciye sertifika, 32 usta öğreticiye de teşekkür belgesi verildi.
Şehitkamil Belediyesi'nin 20 kurs merkezinde 13 branşta faaliyet gösteren el beceri kursları yıl sonu sergi açılışı ve sertifika töreni gerçekleştirildi. Atatürk Spor ve Kültür Merkezi'ndeki törene Vali Yardımcısı Adem Önal, Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı katıldı. Sergi açılışında konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, 2007-2008 eğitim yılı el beceri kursları yıl sonu sergisi ve sertifika töreninin toplu açılışını büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Eğiten, üretime ortak eden ve balık tutmayı öğreten anlayışla hizmet yapmaya devam ettiklerini belirten Başkan Özkarslı, "4 yıl içerisinde 21 yeni sosyal tesis yaptık. Bu yıl gerçekleştirilen kurslarımız 20 merkezde yapıldı. 13 branşta eğitim verildi. Kurslarımızda 32 usta öğretici görev yaptı. Bu yıl kursa katılan bin 615 kişiden, bin 301 kişi sertifika almaya hak kazandı. Göreve geldiğimiz günden, bugüne kadar; 6 bin 292 kişi sertifika almaya hak kazandı. Halk Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte gerçekleştirilen halı oymacılığı ve sayacılık kurslarıyla bugüne kadar 15 bine yakın gencimize meslek öğrettik. Ve bunun haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz." dedi. Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Öztekin ise el beceri kurslarının sosyal boyutunu anlattı. Kadınların bu kurslar sayesinde önemli işler öğrendiğine dikkat çeken Öztekin, "Üreten ve girişimci kadınlarımız, bu kurslarımızda imkan buluyorlar." diye konuştu. Konuşmaların ardından yıl sonu sergisinin açılışı gerçekleştirdi. Serginin 10 süreyle açık olacağı ve ziyaretçilerin saat 10.00 ile 19.00 arasında sergiyi gezebileceği belirtildi.

..
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 09:32:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?