6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şehitkamil'de sevgi mağazası

Gaziantep merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi, Sevgi Mağazası ile ilçedeki fakir ve yardıma muhtaç ailelere katkıda bulunuyor.

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, göreve geldikleri günden itibaren sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Özkarslı, 4 yıl önce hizmete açtıkları Sevgi Mağazası ile kullanılmayan fazla malzemeleri toplayarak fakir ve muhtaç ailelere ulaştırdıklarını kaydederek, "Sadece kullanılmayan değil, ihraç fazlası ürünleri de sahiplerinden isteyerek fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Tabi bu yardımları isteyen herkese vermiyoruz. Mahalle muhtarlarımız aracılığı ile fakir ve yardıma muhtaç olan aileleri tespit ediyoruz ve tespit edilen bu ailelere yardımları ulaştırıyoruz" dedi.

Sevgi Mağazası aracılığı ile bugüne kadar 40 bin kişiye çeşitli yardımda bulunduklarını ifade eden Özkarslı, şunları söyledi:

"Biz buradan bütün hayırseverlere sesleniyoruz. Evlerinde, işyerlerinde kullanmadıkları fazla olan her türlü eşyalarını bize getirsinler. Şimdiye kadar bize bağışta bulunan tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca 21 ayrı yerde bulunan Gaziantepliler Dernekleri de bizlere büyük katkıda bulundu. Avrupa'da yaşayan hemşehrilerimizin de büyük desteklerini gördük. Yine kendilerinden desteklerini esirgememelerini ve sürekli yardımda bulunmalarını istiyoruz. İlçemizde yardıma muhtaç o kadar çok aile var ki, bunların hepsi kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor" diye konuştu.

Özkarslı, eğitime de büyük önem verdiklerini ifade ederek, "Bütçemizin elverdiği ölçüde eğitime de ayrıca destek olmaya çalışıyoruz. Okullarımızın ihtiyaçlarını belirleyip, karşılamak için uğraşıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 10:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?