6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şehitkamil'de yıkım çalışmaları

Gaziantep merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi tarafından sürdürülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bir evin yıkımı gerçekleştirildi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ve ilgili daire müdürleri de yıkımın gerçekleştirildiği Şelale Kavşağı'na gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Özkarslı, burada yaptığı açıklamada, İpekyolu üzerinde gerçekleştirdikleri Kentsel Dönüşüm Projesi ile bölgenin modern bir görünüme kavuşturulacağını ve bu konudaki çalışmalarının aralıksız olarak sürdürüleceğini belirtti. Özkarslı, "Burada yıkımını yapacağımız toplam 8 ev var. Bunlardan 4'ünün sahipleri ile anlaştık ve yıkımını gerçekleştiriyoruz. Ancak diğer 4'ünün sahipleri ile henüz anlaşamadık. Anlaşma yollarını arıyoruz" dedi.

Özkarslı, karşılıklı anlaşarak, kimseyi üzmeden, herkesin hakkını vererek iş yapmaya çalıştıklarını kaydederek, "Biz bütün çalışmalarımızda olduğu gibi Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarında da kimseyi üzmemeye gayret gösteriyoruz. Ev sahipleri ile karşılıklı olarak anlaştık ve evlerin yıkımını o şekilde gerçekleştiriyoruz. Şimdiye kadar ev sahiplerine 400 bin YTL ödedik. Geriye kalan 4 evin sahipleri ile de anlaşarak bu işi bitirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Özkarslı'nın açıklamasının ardından boşaltılan bir ev iş makineleri yardımı ile yıkıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 13:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?