6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şehitkamil'e yeni bir çorba evi

Gaziantep metropol İlçe Şehitkamil Belediyesi, ilkini Küsget Sanayi Bölgesi’nde açtığı çorba evlerinin sayısını 3’e çıkarttı.

Karşıyaka Bosna Hersek Parkı yanı ve Çıksorut Mahallesi’nde yeni çorba evi açan Şehitkamil Belediyesi, günlük bin olan ücretsiz çorba servisini 3 binin üzerine çıkarttı. Sosyal belediyecilik alanında yeni projele imza atan Şehitkamil Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Küsget Sanayi Bölgesi’nde başlatmış olduğu ücretsiz çorba servisini, ilçenin değişik bölgelerine de yaydı. Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Karşıyaka Bosna Hersek Parkı yanı ve Çıksorut Mahallesi’nde yeni çorba evleri açıldı. Önceki gün çorba evlerini ziyaret ederek vatandaşların düşüncelerini dinleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, kendi eliyle sırada bekleyen vatandaşlara çorba servisi yaptı.

Vatandaşlarla birlikte oturup çorba içen Özkarslı, “Amacımız maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza bir nebzede olsa katkıda bulunmak. Sabahın erken saatlerinde işlerine giden vatandaşlarımıza böyle bir hizmet vermeye başladık. İlk açmış olduğumuz Küsget Sanayi Bölgesi’ndeki çorba evimiz büyük ilgi gördü. Vatandaşlar ilçenin değişik bölgelerinde de aynı uygulamanın yapılmasını talep etti. Bizler de en çok talep gelen Karşıyaka ve Çıksorut bölgelerine yeri çorba evleri açtık. Sabahları bu bölgeleri ziyaret ederek, vatandaşlarımızla birlikte oluyoruz” dedi.

Özkarslı, sosyal belediyecilik alanında, vatandaşlara yaşamsal kolaylık sağlayacak hizmetler yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Vatandaşlar ise, çorba evi uygulamasının son derece yerinde olduğunu ifade ederek, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı’ya teşekkür ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 13:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?