6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şehitler anısına örnek davranış

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Sınır Karakolu'na ve Diyarbakır'da polis servis aracına yapılan terörist saldırıların ardından, Gaziantep'te bu hafta 3. Uluslararası Antep Fıstığı Festivali kapsamında düzenlenecek olan konserler iptal edildi.

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, kendilerinin de destek verdiği festival kapsamında düzenlenecek olan Emel Sayın, İhsan Güvenç, Ferhat Göçer ve Mehmet Yakar konserlerinin ileriki bir tarihe ertelendiğini belirtti. Can, "Bu yıl üçüncüsünü yapmayı planladığımız festival yarın başlıyor. Festival içerisinde kültürel ve sosyal etkinliklerin yanında, konserler de vardı. Emel Sayın ve İhsan Güvenç, Ferhat Göçer ve Mehmet Yakar konserleri verilecekti. Belediye başkanları olarak ülkemizin son 10 günden beri içinde bulunduğu sıkıntılardan, ülkenin birlik ve beraberliği için şehadet şerbeti içen şehitlerimiz anısına konserleri iptal ettik. Çünkü milletimizin hassasiyeti, milletimizin bağrının yandığı bugünlerde böyle bir organizasyonu yapamazdık" dedi.

Can, festival kapsamında sadece konserlerin ertelendiğini, sosyal ve kültürel etkinliklerin ise yapılacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 18:08:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?