6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şehitler kütüphanesi açıldı

Gaziantep Lisesi'nin 75. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde Şehitler Kütüphanesi ve fotoğraf sergisi açıldı.

100. Yıl Parkı Anfi Tiyatro altındaki Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Lokali'nde gerçekleştirilen açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve dernek üyeleri katıldı.

Açılış öncesi 'Kaybolan' isimini verdiği fotoğraf sergisi ile davetlilerin takdirini toplayan Metin Karadağ'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey teşekkür belgesi verdi. Daha sonra 760 kitaptan oluşan Şehitler Kütüphanesi'nin kurdelesini Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz ve dernek üyeleri birlikte kesti.

Kütüphanenin kuruluşu hakkında bilgi veren Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Onursal Başkanı Ercüment Asaf Yanıç, ''Şehitler Kütüphanesi 75. yıl etkinlikleri çerçevesinde eski şehitler kütüphanesinden geriye kalan kitaplarla oluşturulmuştur. Biz bu kitapları bir evde yakacak olarak kullanılmak üzereyken bulduk. Daha sonra kitaplara karşılık olarak ev sahiplerine odun ve kömür vererek aldık. Şuanda kütüphanemizde eski kütüphaneden kalan 760 adet kitap bulunmakta'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 18:47:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?