4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Sendikalardan grevdeki işçilere destek

Türk-İş, DİSK, ve KESK'e bağlı sendika temsilcileri, grevdeki Türk Telekom çalışanlarını ziyaret ederek gözaltına alınan Haber-İş Sendikası yetkilileri ve işçilerin serbest bırakılmasını istedi.

Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen Türk-İş, DİSK ve KESK'e bağlı sendika temsilcileri ve işçiler, buradan sloganlar atarak 30 gündür grevde olan Haber-İş Sendikası'na bağlı Türk Telekom işçilerinin bulunduğu Kültür Parkı'na kadar yürüdü. "Yaşasın sınıf dayanışması", "Türk Telekom işçisi yalnız değildir" şeklinde sloganlar atarak yürüyen topluluk, grevdeki işçiler tarafından coşkuyla karşılandı. Haber-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Muammer Esen tarafından karşılanan sendika temsilcileri, grev süresince Türk Telekom işçilerinin arkasında olacaklarını söyledi. Aralarında, DİSK Bölge Başkanı Nihat Bencan, TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Şahinler ve işçilerin bulunduğu ziyaret sırasında bir konuşma yapan Haber-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Muammer Esen, Türk işçi hareketine örnek olacak onurlu grevin 30. gününü doldurduğunu ve cuma gününden itibaren grevdeki işçilere biner YTL maaş ödeneceğini söyledi. Esen, "Bu onurlu insanları halkın gözünde kötü göstermek için her şeyi yapıyorlar. Grevimizi kırmak için değişik şekillerde saldırılar yaparak her yola başvurdular. 'Sabotaj' dediler, tutmadı. 'Para için grev yapıyorlar' dediler, o da tutmadı. Ellerindeki son kozları dedikodu üreterek inancımızı kırmak. İşveren ağzını açmış bekliyor. Sendikamızın 1 ayı geçen grevdeki işçilerimize maaş ödeyemeyeceğini zannediyorlar. Sendika ödeme yapamayacak ve grev sona erecek diye bekliyorlar. Ama yanılıyorlar. Cuma gününden itibaren biner YTL ödeme yapacağız. Dedikoduların
tutmadığını görecekler. Bu grev kaç gün sürecekse sürsün ama hiçbir Telekom çalışanını bu onurlu yoldan geri döndüremeyecekler. Allah bizleri utandırmasın" şeklinde konuştu.

DİSK Bölge Başkanı Nihat Bencan ise işçilerin haklarını aradıkları zaman bu tür oyunların sürekli oynandığını öne sürerek, "Bu oyunlar dünkü, bugünkü oyunlar değildir. Geçmişte biz de onurlu mücadelemiz karşısında çeşitli entrikalar yaşadık. Çekmiş olduğunuz sıkıntıları çok iyi anlıyoruz. Grevden başka hiçbir olanağı olmayan siz değerli işçileri yıldırmak için her şeyi yapıyorlar. Ama şunu bilmeliler ki bu gözaltılar Gaziantep işçisini birbirine kenetlemiştir. Hiçbir delil olmadan gözaltına alınan arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalıdır. Acilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettiş göndermelidir. DİSK olarak Telekom işçisinin arkasındayız. Bu uyarılar dikkate alınmazsa Kültür Parkı'nı işçiyle dolduracağız" diye konuştu.

TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk de, "Sermayenin saldırıları sınır tanımadan devam ediyor. İftira ve sabotajlarla sendikaya savaş açılmıştır. Bu bütün işçi sınıfına açılmış bir savaştır. Bu kadar saldırıya rağmen onurlu mücadele büyüyerek devam ediyor. İşverenin yasadışı uygulamaları sürüyor. Asılsız iftiralar ile emniyet ve işçiyi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Buradan hükümet yetkililerini uyarıyoruz. Hükümet, grev kırıcılarına destek vereceğine araya girip bu grevi masada bitirmelidir. Aksi takdirde 30 gün değil, 30 ay bile sürse bu grev devam edecektir. Bu hukuksuzluk bir an önce bitmeli ve arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır. Bu saldırılar devam ettiği sürece bütün Türkiye'yi eylem alanına çevireceğiz. Bu saldırılar sadece Haber-İş'e değil bütün işçi sınıfına yapılmıştır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 17:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
LEADER IP: 62.248.24.xxx Tarih : 16.11.2007 09:37:34

uyan ey halkım uyan... tepkisiz kalma