5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Sergi Avrupa Parlementosunda

Türkiye koordinatörlüğünü Gaziantep Ticaret Odası’nın (GTO) yürüttüğü, AB Bilgi Ağı "Yerelde Sınırların Ötesine Geçmek" konulu fotoğraf sergisini Avrupa Parlamentosu'na taşıyor.

Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu Bilgi Bürosu ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu'nun işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, ziyaretçiler, ney ve perküsyon ezgileri eşliğinde 80 fotoğrafla Türkiye'de vatandaşların AB hakkında nasıl bilgilendirildiğine dair etkileyici bir yolculuğa çıkacak. Sergideki fotoğraflarda, Adana, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Mersin, Samsun, Trabzon, Van, Edirne'deki AB Bilgi Büroları ile İstanbul ve Ankara'daki AB Bilgi Merkezlerinin, özellikle Avrupa Kültürlerarası Diyalog Yılı kapsamında gerçekleştirdiği yerel ve bölgesel etkinliklerden çarpıcı kareler yer alıyor. Sergi, Avrupa Birliği hakkında vatandaşları bilgilendirmede kültürel diyaloğun ve iletişimin rolünü vurgulayarak, Türkiye'deki AB Üyesi Ülkelerin büyükelçilikleriyle işbirliğiyle illerde gerçekleştirilen konser ve sergilere de atıfta bulunuyor.

26 Ağustos 2008 tarihinde açılışı gerçekleştirilecek olan sergi, Avrupa Parlamentosu Yehudi Menuhin Salonu’nda 29 Ağustos 2008 tarihine kadar açık kalacak. Sergi açılış programında Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinden neyzen Melih Patoğlu ile perküsyon sanatçısı Sezgin Bademli konser verecekler. Türk asıllı Belçikalı şarkıcı Melike Tarhan ve grubu da Türkiye ve Avrupa'dan ezgilerin harmanlandığı bir konserle programda yer alacak. Sergi programı kapsamında ayrıca, Türkiye'deki AB bilgi ağının illerdeki faaliyetlerinin tanıtımı amacıyla Avrupa Parlamentosu üyelerine bilgilendirme ziyaretleri ile dokümanter film gösterimleri de yer alacak.

AB Bilgi Ağı, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ile 13 ilde işbirliği yaptığı Ticaret ve Sanayi Odaları gibi yerel ortakları tarafından AB hakkındaki yerel bilgi ihtiyacını karşılamak üzere 1996'dan itibaren faaliyete geçirildi. Sergi, AB Bilgi Büroları Ağının yürüttüğü faaliyetlerin eşgüdümünün sağlanması amacıyla 2007'de Delegasyon ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) arasında imzalanan "Türkiye'de AB Bilgi Büroları Ağının Desteklenmesi Projesi" kapsamında, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu Bilgi Bürosu'nun işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 17:59:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?