1
Mayıs
2024
Çarşamba
GAZİANTEP

Sevgilisiyle bir olup kocasını öldürdü

Gaziantep'te sevgilisi ile bir olup kocasını öldürdüğü iddia edilen genç kadın ve iki şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadın ve beraberindeki iki kişinin ifadelerinin alınmasıyla, ailesi tarafından kayıp olarak aranan şahsın öldürüldüğü anlaşıldı.

Yaklaşık 20 gün önce polise giden Muharrem A., öz oğlu Bülent A.’dan haber alamadıklarını ve hayatından endişe ettiklerini belirterek, bulunmasını istedi. Bunun üzerine Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, şahsın bulunmasına yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesiyle bir çalışma başlattı. Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri yaptıkları ilk incelemelerde, kayıp olarak bildirilen şahsın öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Bunun üzerine Cinayet Büro Amirliği ekipleri de devreye girdi. Bu sırada, şahsın ailesi ve eşi Nurcan A. ise, televizyon programlarında canlı yayınlara katılarak, Bülent A.'nın kaybolma sürecini anlattı.

Soruşturma sürecinde bütün detayları en ince ayrıntıya kadar inceleyen cinayet bürosu dedektifleri, aileyle ve çevresindeki onlarca kişiyle tek tek görüşmeler yaptı. Yapılan yüzlerce görüşmenin ardından olayı masaya yatıran cinayet bürosu dedektifleri, ailesi tarafından kayıp olarak aranan Bülent A.'nın, yine aile içinden biri tarafından öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerine yoğunlaştı. Yapılan geniş çaplı soruşturmanın sonunda Nurcan A.'nın, Bülent A. ile resmi olarak evli olmasına rağmen, Resul K. ile birlikte dost hayatı yaşadığı tespit edildi. Nurcan ile Resul K.'nin birlikte Bülent A.'yı öldürmüş olabileceği değerlendirilerek, şahıslar takibe alındı.

Yapılan fiziki takipte Burç Kavşağı tarafında araç içerisinde birlikte görülen Nurcan A. ve Resul K.'nin, takip edilince boş arazide bahçeli ve çevrili olan alan içerisinde durdukları ve bir yeri kontrol ettikleri tespit edildi. Şahısların buradan ayrılmasının ardından polisin yaptığı kontrollerde, şüphelilerin baktığı yerde yaklaşık 40-50 metre derinliğinde su kuyusu olduğu tespit edildi. Cesedin buraya atıldığını düşünen polis, şüphelileri de gözaltına almak için harekete geçti. Gaziantep’teki adreste bulunamayan şahısların Kilis üzerinden Suriye’ye kaçacakları bilgisine ulaşan ekipler, hemen harekete geçti. Gaziantep Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri Kilis’e giderek, kaçmaya çalışan Nurcan A. ve Resul K.’yi sınıra yakın bir yerde yakaladı.
KORKUNÇ CİNAYET İFADELERDE ORTAYA ÇIKTI

Nurcan A. ve Resul K., ifadeleri alınmak üzere Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, polis, olaya karıştığı ileri sürülen A.B.’yi de gözaltına aldı. Polisin çapraz sorguya aldığı şahıslar, olayı bütün detaylarıyla bir bir anlattı. Şahısların ilk ifadelerinde Bülent A.'yı 15 Mart tarihinde Düztepe Mahallesi’ndeki ikametinde uyurken kafasına tabancayla ateş ederek öldürdüklerini itiraf ettikleri öne sürüldü. Şahısların kanlı yorgan, yastık ve çarşafları sobada yaktıklarını ve cesedi de battaniyeye sararak Burç Kavşağı bölgesinde bulunan bir kuyuya attıklarını söyledikleri öğrenildi. Tüyler ürperten ifadelerin ardından her üç şahıs da, ‘kasten adam öldürme’ suçundan adli makamlara sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü çıkışında gazetecilerin, “Kocanızı siz mi öldürdünüz” sorusuna Nurcan A. gülerek, "Evet ben öldürdüm" yanıtını verdi. Kocasını öldürdüğü ileri sürülen kadın rahat hareketleriyle dikkat çekerken, diğer iki şahıs ise yüzlerini gizleyerek gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.Öte yandan polis, Bülent A.'nın cesedinin bulunması için araştırmalarını aralıksız sürdürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2013 Pazartesi 15:13:51
Güncelleme :23 Nisan 2013 Salı 16:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?