6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sevinç ve hüzün bir arada yaşandı

Gaziantep merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi'nin Birinci Oyuncakistan Parkı içerisinde düzenlediği organizasyonunda binlerce kişi dev ekranda Türkiye-Almanya maçını izledi.

Maç öncesi Alleben Grubu'nun türküleriyle karnavala dönen alanı dolduran vatandaşlar A Milli futbol takımının attığı gollerle coştular. Son saniyede gelen gol ise, alanda bulunan binlerce kişiyi hüzne boğdu. Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı karşılaşmayı milli takımın Hırvatistan maçındaki yıldızı Nihat'ın 8 numaralı formasını giyerek izledi.


Karşılaşmanın ilk yarısında A milli takımının attığı golle büyük sevinç yaşayan vatandaşlar, Almanya'nın golüyle tekrar yıkıldı. A Milli futbol takımına 2-2'yi getiren golüyle tekrar büyük çoşku yaşayan vatandaşlar son dakikada gelen golle adeta oturdukları yerde yıkıldılar. Karşılaşma sonrası ise alanı dolduran tüm vatandaşlar mükemmel bir oyun ortaya koyan A milli futbol takımını ayakta alkışlayarak alanı boşaltılar.


Karşılaşma sonrası büyük bir üzüntü yaşayan Şehitakamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, son derece güzel bir organizasyon hazırladıklarını ancak şansız bir şekilde yenildiklerini söyledi. Her şeye rağmen vatandaşlarla birlikte bu milli duyguyu yaşamanın kelimelerle tarif edilemeyeceğini belirten Başkan Özkarslı, “A Milli futbol takımımızın tüm oyuncularını ve teknik direktörümüz Fatih Terim'i yürektin kutluyorum. Bizlere gurur dolu, sevinç ve heyecan dolu maçlar yaşattılar. Almanya karşısında da son derece güzel oynadılar. Oyunun büyük bölümünde sahanın hakimiydik. Şans yanımızda olsaydı farklı kazanabilirdik. Ancak, şansız bir golle yenildik. Ama A milli futbol takımımız oynadığı futbol ve ortaya koyduğu mücadele ile hepimize önemli dersler vermiş, türkün gücünü göstermiştir” dedi.

..
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 18:22:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?