6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Seyrantepe'ye yeni cami yapılıyor

Seyrantepe Bölgesi’nde arsası Şehitkamil Belediyesi tarafından tahsis edilen ve bir hayırsever tarafından yaptırılacak olan caminin temel atma töreni gerçekleştirildi.

 afd Temel atma töreninde önce konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından dualar okundu ve kurban kesilerek caminin temeli atıldı. Yapılan konutlar ve sosyal donatılarla modern bir yerleşim merkezi haline gelen Seyrantepe’de, temeli atılan caminin kısa bir sürede hizmete geçirileceği kaydedildi.

Şehitkamil Belediyesi, TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı konutlarla modern bir mahalle haline gelen Seyrantepe’de yeni sosyal donatılar yapılmaya devam ediliyor. Bölgede yapılan okulların yanı sıra, yeni bir camiin yapımına başlandı. Seyrantepe Bölgesi’nde önceki günü Mustafa Bayel isimli hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılacak olan ‘Hacı Nermin Bayel’ cami inşaatının temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Cuma Güzel, Şahinbey İlçe Müftüsü Yahya Polat, Şehitkamil İlçe Müftüsü Nuh Korkmaz’ın yanı sıra mahalle muhtarı ve Seyrantepe sakinleri katıldılar. Törenin açılış konuşmasını yapan Şehitkamil İlçe Müftüsü Nuh Korkmaz, camiyi yapan hayırsever iş adamı Mustafa Bayel’e ve arsa tahsisi yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı’ya teşekkür etti.

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Seyrantepe bölgesinde önemli bir kentsel dönüşüm gerçekleştirdiklerini ve yapılan sosyal donatılarla bu bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Hayırsever iş adamı Mustafa Bayel tarafından yaptırılacak olan caminin arsasını belediye olarak tahsis ettiklerini belirten Özkarslı, “Bölgedeki okul, park ve cami ihtiyacının giderilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu bölgede nüfus artıkça yeni sosyal donatılar yapılmaya devam edecektir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ile birlikte Seyrantepe’de modern konutlar inşa ettiklerini belirterek, “Daha önce ahırlar bölgesi olarak bilinen bölge, şimdi son derece modern bir şehir görünümüne kavuşmuştur. Bu bölgede ihtiyaç duyulan sosyal donatılarında tamamlanmasıyla Seyrantepe kendi başına yeni bir yerleşim bölgesi olacaktır. Az sonra temeli atılacak olan caminin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Şahinbey İlçe Müftüsü Yahya Polat dua okudu. Kurban kesiminin ardından ise caminin temeli atıldı. Modern bir mimari ile yapılacak olan caminin kısa sürede hizmete açılacağı ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 15:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?