4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Seyyar satıcıladan ilginç eylem

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önüne gelen seyyar satıcılar, çocuklarıyla birlikte eylem yaptı. Eylemciler arasında bulunan 5 aylık bebekler dikkat çekti. 

Mütercim Asım Caddesi ve Sinema Merkezi civarında seyyar satıcılık yapan yaklaşık 70 kişilik grup, zabıtalar tarafından sürekli tartılarının alındığı ve satış yapmalarına izin verilmediği gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi önüne gelerek oturma eylemi yaptı. Daha öncede aynı eylemi yapan seyyar satıcılar bu kez yanlarında çocuklarını da getirdi. Eylemciler arasında bulunan 5 aylık bebekler dikkat çekti. Sloganlar eşliğinde eylemlerini sürdüren seyyar satıcılar yetkililerin gelmesini bekledi. Durumun düzeltilmemesi halinde eylemlerini daha geniş kapsamlı yapacaklarını söyleyen grup yetkililerden yardım istedi. 

Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Haydar Köse, yetkililere seslerini duyurana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirterek, "Asıl amacımız ekmek paramızdır. Büyükşehir belediyesinin seyyar satıcıların eşyalarına yönelik yaptığı gasp operasyonlarını kınıyoruz. Seyyar satıcılarımızın tartıları ve eşyaları hiçbir makbuz ve belge verilmeden çevik kuvvet ekipleri eşliğinde zabıtalar tarafından alınıyor. Seyyar satıcılar toplumdan dışlanıyor. Biz insan olarak kendi haklarımızı istiyoruz. Biz yetkililerden durumun düzeltilerek çözüm üretmelerini istiyoruz. Ekmeğimizi çıkara bileceğimiz b.ir çözüm istiyoruz" dedi. 

5 aylık çocuğuyla birlikte Büyükşehir Belediyesi önüne gelen seyyar satıcı Emin Sayın, çocuğunun hasta olduğunu ve ilaç parası için çalışmak zorunda olduğunu ifade ederek, "Ben şehir merkezinde seyyar satıcıyım. Kent merkezindeki ana caddelere çıkmıyorum. Yine ara sokakta satış yaparken sorgusuz sualsiz sattığım bütün çakmaklara el koydular. Benim bu çocuğum hasta ben işsiz halimle bu çocuğuma nasıl bakacağım. Burada 5 aylık çocuğumla birlikte seyyar satıcılar kentin muhtelif yerlerinde serbest
bırakılana kadar bekleyeceğim" dedi. 

Seyyar satıcılar polislerin gözetiminde eylemlerini sürdürüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2007 Çarşamba 17:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil IP: 88.227.89.xxx Tarih : 1.05.2007 08:46:23
yazık ya abi millet açmı kalsın onların ekmek kapısıda oymuş başkanın anlayışla karşılaması lazım