3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Sezer affıyla çıktı kaçakçılıktan girdi

Silah kaçakçılığı suçundan 8 yıl hapse mahkum edildikten sonra Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından engelli olduğu için affedilen Gürgin Yaman aynı suçtan yine yakalandı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri Irak’tan Türkiye’ye giriş yapan bir TIR’ı takibe aldı. 27 Aralık tarihinde Küçük Sanayi Sitesi TEM Otoyolu girişinde emniyet güçlerinin durdurduğu araçta yapılan aramada 82 adet değişik çap ve markada tabanca, 102 şarjör bulundu.

Faysal Demir'in kullandığı tırda ele geçen silahların 1999 yılında 20 silahla birlikte yakalanıp 8 yıl hapis cezasına çarptırılan Gürgin Yaman’a ait olduğu belirlendi. 8 yıl ceza alan Gürgin Yaman’ın yaklaşık 2 yıl cezaevinde yattıktan sonra sağlık durumu nedeniyle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in özel affıyla cezaevinden çıktığı öğrenildi. Operasyonda yakalanan Gürgin Yaman ve Faysal Demir sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından, "Teşekkül halinde toplu silah kaçakçılığı yapmak’’ suçundan tutuklandı.

Sabah
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2005 Cumartesi 13:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?