6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

SGK yapılandırma başvuruları sürüyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Yardımcısı Mustafa Baştaş, SSK ve Bağ-kur borçlarının yeniden yapılandırılma süresinin devam ettiğini belirterek, "İlk dönemde yeniden yapılandırmadan faydalanamayan borçlularımız 8 Eylül tarihine kadar yeniden yapılandırma avantajlarından faydalanabilir" dedi.

SGK İl Müdürlüğü'nde basın açıklamasında bulunan Baştaş, 26 Mayıs 2008 tarihinde başlayan ve 28 Temmuz 2008 tarihinde sona eren birinci yapılandırma süresi içinde alacaklı oldukları 28 bin 661 işveren ve sigortalının müdürlüğe başvurarak borçlarını yapılandırdığını belirtti.

Yapılandırılan başvuruların değerlendirildiğini ve 201 milyar 657 milyon 246 bin 21 YTL alacaklarının yeniden yapılandırıldığını ifade eden Baştaş, "Müdürlüğümüzün alacaklı olduğu 6 bin 504 adet devreden SSK işveren ve sigortalısından 5 bin 422'si yeniden yapılandırmaya başvurdu. Dolayısıyla yapılandırmaya başvurmayan sadece bin 82 devreden SSK işveren ve sigortalısı bulunmaktadır. Aynı şekilde Bağ-kur'a tabii 23 bin 534 borçlu sigortalımızdan 17 bin 334 bağ-kur borçlumuz yapılandırmadan faydalandı. Sonuç olarak 28 Temmuz 2008 tarihine kadar müdürlüğümüze yapılandırma için başvuru yapmayan borçlu sayımız 7 bin 282 kişidir. 28 Temmuz süresine kadar yeniden yapılandırmadan faydalanamayan bu borçlularımız için ise süre 20 gün uzatılarak 8 Eylül tarihine kadar bu borçlularımızın yeniden yapılandırmadan faydalanması sağlanmıştır" dedi.

Yeniden yapılandırma kapsamında verilen ikinci süre içinde çoğunluğunu Bağ-kur sigortalıların oluşturduğu borçluların başvuruda bulunduğunu kaydeden Baştaş, "İlk dönemde borçlulara büyük avantajlar sağlandı. 20 gün uzatılan ikinci dönemde ise peşin ödeme ve gecikme zammı yüzde 85 terkin edilirken, yeni düzenleme ile gecikme cezası ve gecikme zammı yüzde 80 terkin ediliyor. Ayrıca yine ilk dönemde 12 taksitli ödeme yapanlar için gecikme cezası yüzde 55 terkin edilirken yeni düzenlemede ise yüzde 50 terkin edilmektedir ve ilk dönemde sağlanan 24 ay taksit imkanı yine düzenlemede kaldırılmıştır" şeklinde konuştu.

Borçlu işveren ve sigortalıların bu avantajlardan faydalanmak için 8 Eylül tarihine kadar müdürlüklere başvurması gerektiğini vurgulayan Baştaş, ilk dönemde yeniden yapılandırmadan faydalanan borçluların ise borçlarını geciktirmeden ödemeleri gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 18:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?