6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sıcak hava hayvanları da bunalttı

Tüm yurdu etkisi altına alan sıcak hava, insanları olduğu kadar hayvanları da olumsuz etkiliyor.

Sıcak havanın etkisinden kurtulmak ve serinlemek isteyen birçok insan soluğu sahil kenarlarında ve yaylalarda alırken; Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde kalan ve sıcaktan bunalan hayvanlar ise kendileri için oluşturulan özel havuzlarda veya bakıcılarının tuttuğu hortumlarla serinlemeye çalışıyor.

Kendi bölümlerine inşa edilen havuzlarda serinleyen kaplan, jaguar ve ayı, kafeslerinde de hortumla serinletiliyor. Develer ve devekuşları ise bakıcılar tarafından hortumla serinletilmeye çalışılıyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Özgül Yazıcı, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin kurulu alan ve hayvan türleri bakımından Türkiye'deki hayvanat bahçeleri arasında ilk sırada yer aldığını ve Avrupa'nın da 4. büyük hayvanat bahçesi konumunda olduğunu belirterek, "Sıcak havalar tüm yurtta etkisini göstermeye başladı. Aşırı sıcaklardan, insanlar kadar hayvanlar da olumsuz etkileniyor. Bahçemizde kalan yırtıcı hayvanların bazıları için özel havuzlar yaptık. Havuza girme imkanı olmayan deve ve devekuşu gibi hayvanlarımızı da hortum tutarak serinletmeye çalışıyoruz" dedi.

Yaz aylarında özellikle gurbetçilerin yoğun ilgi gösterdiği hayvanat bahçesini 2007 yılında 650 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Yazıcı, 2008 yılında bu sayının 1 milyon kişiye ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Yazıcı, "Havaların ısınmasıyla birlikte kafeslerde bulunan birçok hayvan türünü yazlık bölüme aldık. Hayvanları yazlık bölüme almamızla birlikte geçen yıllara oranla büyük ziyaretçi akınına uğradık. Geçen yıl 650 bin kişi hayvanat bahçemizi ziyaret etti. Bu yıl ise hedefimiz 1 milyon kişi. Bu yılki ziyaretçi sayımızla rekor kıracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 18:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?