6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sıcaklıklar mevsim normallerinde

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiğini söyleyen Gaziantep Meteoroloji Müdürü Mustafa Kurt, Gaziantep'te geçen yıllara bakıldığında en yüksek sıcaklıkların Temmuz ayının son periyodunda yaşandığını belirtti.


Gaziantep'te anormal bir hava sıcaklığı artışının olmadığını kaydeden Gaziantep Meteoroloji Müdürü Mustafa Kurt, “Geçen yılın aynı dönemine ait hava sıcaklık değerlerine baktığımızda, anormal bir sıcaklık farkı gözlemlenmemektedir. Bu yılın en yüksek hava sıcaklık değeri geçtiğimiz pazar günü 20 Temmuz'da, gündüz 40.2 derece, gece ise 24.5 derece olarak tespit edilmiştir. Yani pazar günü Gaziantep'te 2008 yılının en sıcak günü yaşanmıştır. Önceki yıllara oranla hava sıcaklık değerleri bir kaç derece oynasa da hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyretmektedir. Geçmişe baktığımızda Gaziantep'te en yüksek hava sıcaklığı 44 derece ile 2000 yılında yaşanmıştır. Gaziantep'te sıcaklığın en fazla görüldüğü dönemse Temmuz ayının son periyodudur” dedi.


Gece sıcaklıklarının önceki yıllara göre daha düşük olduğunu ifade eden Kurt, “Gaziantep'te geceler geçen yıla oranla daha serin. Geçen yıldan farklı olarak gece en düşük gece hava sıcaklık oranlarında 1-2 derecelik düşüş var. Ayrıca gündüz saatlerinde şehrimizde görülen nem oranı yüzde 20 civarında. Nem oranın düşük olması nedeniyle vatandaşlarımız sıcaklardan daha az etkileniyor. Şunu da belirtmeliyim ki bizim hava sıcaklık ölçümlerimiz gölgede yapılmaktadır” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 14:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?