6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sigara yasağı açıklaması

Gaziantep-Kilis Tabip Odası tarafından gerçekleştirilen basın toplantısında, sigara yasağı uygulamalarının bazı kesimleri tarafından engellenmeye çalışıldığı belirtildi.

Gaziantep Tabip Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Uzmanı Nermin Aydın, kapalı alanlarda sigara içilmemesine dair çıkarılan yasaların birilerini rahatsız ettiğini ve bu çevrelerin ciddi kampanyalar yürüttüğünü söyledi. Aydın, şunları kaydetti:

''Ülkemizde 4207 sayılı kanun gereği, kapalı alanlar 19 Mayıs 2008 tarihi itibari ile sigarasız olmuştur. 19 Temmuz 2009 tarihinden itibaren restoran, kahvehane ve barlar tam sigarasız olacaktır. Yasanın kabul edildiği şekilde uygulanmasını engellemek üzere sigara endüstrisi destekli olduğu sanılan kanun aleyhine organize bir kampanya yürütüldüğü izlenimi doğmuştur. Bizler Gaziantep-Kilis Tabip Odası ve İl Sağlık Müdürlüğü olarak 'Tütün Çerçeve Sözleşmesi' gereği oluşan tam sigarasız iç ortamları destekliyor ve yasanın korunması için sonuna kadar mücadele vereceğimizi belirtiyoruz. Sigara tüketimi azalan ülkemizde sigara endüstrisi, benzer kanunların çıktığı her ülkede oynadığı oyunları ülkemizde de sergilemeye başlamıştır. Turizm ve ikram endüstrisine kazançlarının düşeceği gibi yanlış bilgiler ulaştıran, medya temsilcilerine sigara içmeyi bir özgürlük ve hoşgörü kavramı gibi sunan bu çok merkezli organize girişimler yirmiyi aşkın yıldır bir çok ülkede sigara firmaları tarafından sahnelenmiştir.''

21 Kasım tarihinin 'Sigarasız Kadın Günü' ilan edilmesini istediklerini ifade eden Aydın, ''21 Kasım tarihi, 25 yıl boyunca sigara içen ve TEKEL'e dava açan fakat duruşmasına 3 gün kala hayatını kaybeden Yurdagül Tufan'ın ölüm tarihidir. Türkiye ve diğer gelişmekte olan ülkelerde özellikle genç kızlar ve kadınlar arasında sigara kullanımının artmakta olduğundan konuya dikkat çekmek için 21 Kasım tarihinin 'Sigarasız Kadın Günü' ilan edilmesini istiyoruz'' şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 16:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?