6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sigarayı bırakma kampanyası

Gaziantep'te 19 Şubat-19 Ağustos tarihleri arasında Sigarayı Bırakma Kampanyası düzenlenecek.

Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Süleyman Kamçı başkanlığında yapılan toplantıya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan'ın yanı sıra bütün daire müdür ve amirleri katıldı. Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada, insan ve çevre sağlığına zararları konusunda bütün dünyanın ortak bir kanaat sahibi olduğu sigaranın, dünyanın ve Türkiye'nin en önemli ve önlenebilir halk sağlığı sorunlarından birisi olduğunu belirtti. Kamçı, şunları söyledi:

"Tütün bağımlılığı nedeniyle dünyada yaklaşık 5 milyon, ülkemizde ise 100 bin kişi sigaraya bağlı hastalıklar sebebiyle hayatını kaybediyor. 2030 yılına kadar her yıl dünyada 10 milyon, ülkemizde ise 240 bin kişinin hayatını kaybedeceği öngörülmektedir. Tütün bağımlılığının önlenmesi için tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl çeşitli kampanyalar düzenlenmekte ve bu toplumsal sağlığımızı tehdit eden zararlı alışkanlığa karşı, milli bir bilinç ortaya çıkarılmaya çalışılmaktadır. Bu kapsamda Valiliğimizce 19 Şubat-19 Ağustos tarihleri arasında Sigarayı Bırakma Kampanyası düzenliyoruz."

Vali Kamçı, kampanya ile sigarasız mekanlar oluşturulmasını amaçladıklarını ifade ederek, "Aynı zamanda, sigara içiminin serbest olduğu mekanları kısıtlayarak, aktif sigara içimini azaltmak, 18 yaş altı grubunun tütün ve tütün mamulleri ile karşılaşmasını önlemek, eğitim ve sağlık kurumlarını tümüyle sigarasız mekanlar haline getirmek, tütün ve tütün mamullerinin ekonomik ve toplumsal maliyetleri hakkında farkındalık meydana getirmeyi de amaçlamaktayız" diye konuştu.

Kampanya doğrultusunda ilgili kurum ve kuruluşların gerekli çalışmayı yapacaklarını kaydeden Kamçı, sözlerini şöyle tamamladı:

"19 Şubat-19 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Sigarayı Bırakma Kampanyası'na sigara içenlerin bırakarak destek vermelerini bekliyoruz. Bu kampanyanın toplum sağlığımızın korunması ve milli ekonomiye getirdiği yükün azaltılması bakımından bütün kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımız ve basın kuruluşlarına büyük görevler düşmektedir. Atatürk'ün 'sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' düsturundan hareketle, sigara bağımlısı vatandaşlarımızın bu bağımlılıklarının sona erdirilmesi, sigaraya başlama durumunda olan risk çağındaki gençlerimizin bu zararlı alışkanlıktan uzak tutulabilmesi için bu çabaya el ve gönül birliği içerisinde destek olmak milli bir görevdir. Bu düşünceyle tüm vatandaşlarımızı sigarayı bırakmaya davet ediyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 13:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?