4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Sigortalı işçi sayısında artış

SSK İl Müdür Vekili Gazi Özdemir, geçen yıla oranla bu yılın 7 aylık döneminde sigortalı işçi sayısında ciddi artış yaşandığını bildirdi. Özdemir, Gaziantep'te sigortasız işçi çalıştırılmaması için sürekli işyerlerini denetlediklerini, bu denetimler sayesinde kuruma kayıtlı sigortalı işçi sayısında ciddi bir artış gözlendiğini belirtti.

108 BİNE ULAŞTI

Geçen yıl 7 ayda kuruma 94 bin sigortalı işçinin kayıtlı olduğunu, bu yılın aynı döneminde ise bu sayının 108 bin 283 kişiye ulaştığını, bu sayının geçmiş yıllara oranlandığında ciddi bir rakam olduğunu anlatan Özdemir, "SSK müfettişlerimiz sigortasız işçi çalıştıran işyerlerini sürekli denetleyip işverenlerin sigortasız işçi çalıştırmamalarını gerek telkinlerle gerekse de hukuki yaptırımlarla zorluyorlar. Bu çalışmalar sayesinde geçen yıla oranla bu yıl sigortalı sayımızda ciddi bir artış oldu. Aynı dönemde prim tahsilatında da ciddi artışlar oldu. Geçen yıl 16 milyon 882 bin YTL'lik SSK primi tahakkuk ettirilirken bu yılın aynı döneminde 18 milyon 50 bin YTL'lik prim tahakkuk ettirildi" dedi.

DENETİM SÜRECEK

Özdemir, Gaziantep il ve ilçelerdeki tüm işyerlerini denetlemeye devam edeceklerini, sigortasız işçi çalıştıran kurumları bu fikrinden vazgeçirmeyi ve yasalar çerçevesinde tüm işçilerin sosyal güvenceye sahip olmalarını sağlamayı amaçladıklarını sözlerine ekledi

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 11:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?