6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Silah tamirhanesine operasyon

Gaziantep'te, kuru sıkı tabancaların gerçek tabancaya dönüştürüldüğü ve izinsiz olarak silah tamiri yapıldığı iddia edilen bir tamirhane ele geçirildi. 

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 4 kişi adli makamlara sevk edildi. 

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği görevlilerince, silah ve mermi ticareti yapan ve kurusıkı tabancaları gerçeğe dönüştüren şahıslara yönelik sürdürülen çalışmalarda, kent merkezinde belirlenen 3 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. 

Operasyon kapsamında, olayla ilgili olarak 4 şüpheli şahıs yakalanırken, yapılan aramalarda; 5 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet namlusu açılmak üzere bulunan kurusıkı tabanca, 1 adet horoz ve tetik
kısmı kırılmış toplu tabanca, 1 adet kısa el yapımı tüfek, 7 adet tabanca namlusu, 6 adet şarjör, 101 adet çeşitli çap ve markalarda dolu mermi ve silah tamir ve bakımında kullanılan çok sayıda tamir malzemesi ele geçirildi. 

Yakalanan 4 şüpheli şahsın, "Silah ve mermi ticareti yapmak, ruhsatsız silah tamiratı yapmak, kurusıkı tabancaları gerçeğe dönüştürmek" suçlarından adli makamlara sevk edildikleri bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 15:17:46
Güncelleme :15 Aralık 2008 Pazartesi 16:49:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?