6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şimşek ve Günay Gaziantep'te

Bir dizi açılış, gezi ve temel atma törenine katılmak için Gaziantep'e gelen Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Vali Süleyman Kamçı'yı ziyaret etti.

Şimşek ve Günay, valiliği ziyaretlerinde tören mangası tarafından karşılandı. Valilik özel defterini imzalayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gaziantep'in sanayi ve ticarette önemli bir yeri bulunduğunu, bu başarının turizmde de sağlanması gerektiğini belirtti.

Bugün Gaziantep'te temelini atacakları müze ile Gaziantep'i turizmde çekim merkezi haline getirecek çalışmaları başlatacaklarını kaydeden Günay, "Burada biliyorsunuz Zeugma var. Ancak sergilenen mozaikler depolardakinden çok az. Çok daha
fazla mozaiğin sergilenmesi lazım. Bugün temelini atacağımız ve bir yıldan daha az sürede tamamlanacak olan müze ile çok sayıda mozaik sergilenecektir" dedi.
Türkiye'de turizm sektörünün büyük bir gelişim gösterdiğini kaydeden Günay, "Geçen yıl 23 milyon 341 bin turist ülkemize geldi. Bu önemli bir rakam. Cari açığın kapatılmasında önemli bir payı olan turizmde 18,5 milyar dolara tırmanan bir gelir elde ettik. Bu rakamların 25-30 milyar dolarlara ulaşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun için de turizmdeki imkanlarımızı ve sunumlarımızı çeşitlendirmemiz gerekiyor. Bunun başında da kültür turizmi geliyor. Türkiye'ye gelenleri ne kadar çok deniz kıyılarından ören yerlerine, başka coğrafyalara götürebilirsek; Nemrut Dağı'na çıkarırsak, Zeugma'ya, Kapadokya'ya, İshak Paşa Sarayı'na kadar götürebilirsek, Urfa'ya, Mardin'e çekebilirsek; Türkiye turizmde daha fazla gelir elde eder ve turizmde daha prestijli bir ülke haline gelir" diye konuştu.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de bugün yapılacak temel atma törenleri ve açılışlarla Gaziantep'in cazibe merkezi olma niteliğinin daha da ileriye götürüleceğini ifade etti.

Gelişmiş ülkelerde istihdamın yüzde 70-75'inin hizmet sektöründe yer aldığını dile getiren Şimşek, şunları söyledi: "Bizde ise hizmet sektörü istihdamın yüzde 50'sinin biraz üzerinde. Turizm de hizmetler sektörünün başında geliyor. Türkiye'nin turizmde çok potansiyeli var. Tipik, deniz, kum, güneş turizminin ötesine geçmemiz gerekli. Kültürel turizm perspektifiyle daha fazla çalışmamız gerekiyor. Güneydoğu Anadolu'da önemli bir potansiyel var. Nevşehir'e 2 milyon turist geliyor. Bu, ilin ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Gaziantep'te de sağlıkta, kültürde öne geçmek zorundayız. Var olan tarihi ve kültürel zenginliklerin en iyi şekilde sergilenmesi önem kazanıyor. Gaziantep ölçeğinde de bakmamak lazım. Aslında bölgesel bazda bakarsak buraya çok daha fazla turisti yönlendirebiliriz. Daha fazla harcayan, daha fazla kültürel odaklı turistleri bölgeye çekebiliriz."

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı da Şimşek ve Günay'ın aynı anda Gaziantep'te olmasının turizme verilen önemi gösterdiğine dikkat çekti. Kamçı, Gaziantep'in turizmden yeterince pay alamadığını, Gaziantep'in yılda 1 milyon turisti çekebilecek seviyeye gelmesi gerektiğini ifade etti.

Günay ve Şimşek'in ziyaretine AK Parti milletvekilleri Fatma Şahin, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan ve Halil Mazıcıoğlu ile birlikte AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Demir, Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar da katıldı.

Valilik ziyaretinin ardından her iki Bakan ve beraberindekiler, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geçti.

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 14:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?