6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sinepark "Nokta" ile açıldı

Fiba Holding'in yatırımı olan Sinepark sinemalarının ilk halkası Gaziantep'te açıldı.

M1 Tepe Alışveriş Merkezi içinde yer alan Sinepark'ın açılışı büyük bir galayla kutlandı.

Gaziantep'te sinemanın doğuşuna ve gelişimine öncülük eden Nakıp Ali'nin adını alan Sinepark Nakip Ali Sinemaları'nın açılış gecesinde, bu yıl İstanbul 27. Uluslararası Film Festivali'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "En İyi Türk Yönetmeni" ödülünü alan "Nokta" filminin galası da yapıldı.

Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, Sevin Okyay, "Nokta"nın yönetmeni Derviş Zaim ve başrol oyuncusu Mehmet Ali Nuroğlu, basın, sanat, sinema ve iş dünyasının ünlü isimlerinin yanı sıra, Gaziantep protokolü ve çok sayıda konuğun katıldığı gecenin sunuculuğunu güzelliği ile büyüleyen oyuncu Bergüzar Korel yaptı.
Kokteylin ardından açılış törenine geçilen gecede bir konuşma yapan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Gaziantep'e bir sinema sistemi armağan etmekten gurur duyduklarını belirterek Gaziantep'in eski çağlardan beri bir kültür ve ticaret kenti olduğuna dikkat çekti ve Sinepark Nakıp Ali Sinemaları sayesinde yediden yetmişe tüm Anteplilerin dünya sinemasının en güzel örneklerini izleme olanağına kavuşacaklarını söyledi.

Özyeğin, Gaziantep ile manevi bağının olduğunu ifade ederek, "30 yıldır en sık geldiğim Anadolu şehri Gaziantep'tir. Gaziantep'te çok güzel anılarım var. Gaziantep'teki girişimcilik ruhunu hep takdir ettim" dedi.

Fiba Alışveriş Merkezleri Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kazaz ise Türkiye'de ve yurtdışında yatırım yaptıkları alışveriş merkezlerinde ailelerin hoşça vakit geçirmelerini amaçladıklarını belirterek çocuk oyun parkları ve sinema yatırımlarına büyük önem verdiklerini söyledi. Gaziantep'teki M1 Alışveriş Merkezi'nin ortağı olduklarını belirten Kazaz, ilde sinemacılığın ve eğlence kültürünün gelişimine 1920'lerden başlayarak öncülük eden Nakip Ali'nin ismi ile kentin tarihsel değerlerinin yaşatılmasının, projelerine çok özel bir değer kattığını kaydetti.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de kentin sosyal yaşamına yaptıkları bu katkılardan dolayı Fiba Holding yetkililerine teşekkür ederek yerel yönetim olarak Gaziantep'in tarihi ve sosyal dokusunu canlandırmak adına gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi verdi.

Nakip Ali'nin oğlu Doğan Nakipoğlu, Sinepark Sinemaları'na babasının isminin verilmesi için kendilerine teklif geldiğinde çocukluğuna döndüğünü belirterek Fiba Holding'e teşekkür etti.

Nakipoğlu, "Sinemalara Nakip Ali isminin verilmesi ve böyle bir sinemanın açılması Gaziantep'e ve Gazianteplilere verilen değerin bir göstergesidir. 1924'te başlayan Gaziantep sinema kültürüne bugün bu teknoloji ve bu güzellikteki bir sinema ile destek vermeleri çok güzel. Nakip Ali'nin isminin yeniden gündeme getirilmesiyle birlikte onu tanıyanlar nostalji yaşayacak, bilmeyen gençlik ise Cumhuriyet'in ilk yıllarında İstanbul'dan sadece 15 yıl sonra Gaziantep'te bir sinema açıldığının, bu sinema vasıtasıyla Gaziantep'te büyük bir kültür yatırımının bilerek ya da bilmeyerek başlatıldığının, okuma yazma seferberliğinin bu sinema vasıtasıyla kazandırıldığının farkına varacak" dedi.

Doğan Nakipoğlu, konuşmasının ardından FİBA Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin'e ailesi adına bir teşekkür şilti verdi.

Konuşmaların ardından 1924 yılında Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu'da ilk sinema salonunu kurarak sinemacılığı gerçek anlamda başlatan kişi olan Nakip Ali'yi anlatan bir belgesel gösterildi.

Belgeselin ardından Şevval Sam, Türk filmleri görüntüsü eşliğinde Yeşilçam şarkılarıyla mini bir konser vererek geceyi renklendirdi.

Açılış gecesinde, bu yıl İstanbul 27. Uluslararası Film Festivali'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "En İyi Türk Yönetmeni" ödülünü alan "Nokta" filminin galası da yapıldı. Nokta'nın yönetmeni Derviş Zaim ve başrol oyuncusu Mehmet Ali Nuroğlu, filmlerinin galasını Türkiye'de sinemacılığın öncülerinden Nakip Ali'nin adını taşıyan sinemada yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.


Sinema eleştirmeni Haldun Dormen'in, açılış gecesinde gösterimi yapılacak Ömer Lütfü Akat'ın "Düğün" ve Fransız yönetmen Jean-Luc Godard'ın "Serseri Aşıklar" filmlerinin kısa bir tanıtımını yapmasının ardından, 'Nokta' ile birlikte üç ayrı film davetlilerin beğenisine sunuldu.

Son teknolojiye göre donatılmış Sinepark Nakip Ali Sinemaları'nda yedi sinema salonu yer alıyor. Toplam bin 301 kişinin aynı anda film izleyebileceği salonlarda dünya sinemasının örnekleri gösterilecek.

..
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 16:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?