6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sınıf arkladaşları gözyaşına boğuldu

Gaziantep'te elektrikli sobanın devrilmesi sonucu çıkan yangında anneleriyle birlikte hayatını kaybeden ilköğretim okulu öğrencisi 2 kardeşin sıraları karanfillerle donatıldı. Sınıf arkadaşlarının ölüm haberiyle sarsılan öğrenciler dakikalarca gözyaşlarına boğuldu. 

Gaziantep'te ikamet eden dedesi İbrahim Güney'in yanında kalan Halime Bütün (35) ve çocukları Emine (10) ile Osman (7) bayram tatilinde gece 02.30 sıralarında elektrik sobasının devrilmesiyle çıkan yangında dumandan zehirlenerek hayatını kaybetmişti. 9 günlük tatilin ardından ders başı yapan Emine Konukoğlu İlköğretim Okulu 1-B ve 4-C öğrencileri, arkadaşlarının ölüm haberini okula gelen Bütün ailesinin yakınlarından ve öğretmenlerinden duydu. Sınıfa gelen çocukların teyzeleri boş kalan sıralara oturup, "Osman okuyacaktın neredesin sen?" diyerek gözyaşları döktü. 

4-C sınıfında da öğrenciler boş kalan Emine Bütün'ün sırasını karanfillerle donattı. Doğum gününde ölen arkadaşlarının ölüm haberiyle sarsılan minik öğrenciler hıçkırıklarla ağladı. Gözyaşlarına boğulan öğrenciler Emine'yi çok sevdiklerini ve mekanının cennet olması için dua ettiklerini söyledi. Emine ve Osman'ı asla unutmayacaklarını dile getiren minik öğrencilerin ağlaması yürükleri burktu. Minik öğrencilerin gözyaşlarına dayanamayan öğretmenler de teselli etmeye çalıştı.
Öte yandan olayda hayatını kaybeden Emine Bütün'den geriye okulda düzenlenen bir etkinlikte gülümserken çekilen fotoları kaldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 17:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?