6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sınırda bayramlaşma heyecanı

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde dünden beri devam eden sınır ötesi bayramlaşma için şu ana kadar 5 bin 500 kişinin Suriye'ye geçiş yaptığı bildirildi.


Türkiye ve Suriye arasında yapılan anlaşma çerçevesinde Gaziantep'in Karkamış ilçesinden Suriye'ye geçişler devam ediyor. Kurban Bayramı'nı Suriye'deki akrabalarının yanında geçirmek için Karkamış Kaymakamlığı'na yaptıkları müracaatları kabul edilen 6 bin 676 kişinin geçişleri sürüyor. Şu ana kadar 5 bin 500 kişinin Türkiye'den Suriye geçiş yaptığı ve geçişlerin halen devam ettiği belirtildi.


Suriye'deki akrabaları ile bayramlaşmaya gitmek isteyen vatandaşlar, Kurban Bayramı'nın 3. gününde de sabahın erken saatlerinden itibaren Karkamış Sınır Kapısı önünde toplanmaya başladı. Kapıda sıraya giren vatandaşlar gruplar halinde Suriye'ye geçti.


Karkamış Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu, yaptığı açıklamada, geçişlerin büyük bölümünün dün yapıldığını ve şu ana kadar 5 bin 500 Türk vatandaşının bayramlaşmak için 48 saatliğine Suriye'ye geçiş yaptığını kaydetti. Sinanoğlu, "Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda Suriye vatandaşları Türkiye'deki akrabalarını ziyaret etmişlerdi. Şimdi de Kurban Bayramı'nda Türk vatandaşları Suriye'deki akrabalarını ziyaret etmek için 48 saatliğine Suriye'ye geçiş yapıyor" dedi

İha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 16:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?