5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Sınırda bayramlaşma

Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nde bulunan Karkamış Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Suriyeliler, yakınlarıyla buluşarak bayramlaştı. 

Karkamış Kaymakamı Ömer Kalaylı, yaptığı açıklamada, bu yıl Ramazan Bayramı süresince 5 bin 555 kişinin Türkiye'ye giriş yapmak için başvuruda bulunduğunu belirtti. Kalaylı, sınırda bayramlaşmanın ilk günü olan bugün 3 bin kişinin giriş yapmasını beklediklerini kaydederek, ''Geri kalan 2 bin 555 kişinin ise yarın Türkiye'ye giriş yapmasını bekliyoruz. Suriye'de bugün bayramın birinci günü olması nedeniyle herhangi bir yoğunluk yok. Gelen misafirlerimize kolonya ve şeker ikram ederek bayramlarını kutluyoruz'' dedi. 

Suriye heyetiyle görüşmelerde bulunduklarını ve karşılıklı olarak kendilerinin de bayramlaştığını ifade eden Kalaylı, ''Şu anda herhangi bir sorun yok. Biz zaten hazırlıklarımızı 2-3 hafta öncesinden yapmıştık. Geçen yıl 4 masada işlem yapılırken, bu yıl işlem yapılan masa sayısını da 6'ya çıkardık. Bayramlaşmanın sorunsuz şekilde tamamlanması için her türlü tedbiri aldık. Gerekli polis takviyesi yapıldı ve herhangi bir olumsuzluğa karşı sağlık ekipleri de hazır bulunduruluyor'' şeklinde konuştu. 

25 yıl önce Suriye'deki yakınlarına gelin giden ve bugün bayramlaşmak için Türkiye'ye gelen Türkan Öztürk, yapılan uygulamadan çok memnun olduklarını belirtti. Öztürk, uygulama nedeniyle Türkiye'de bulunan akrabalarını ziyaret etme imkanı bulduğunu kaydederek, ''Ben 25 yıl önce Suriye'ye gelin gittim. Bugün de Türkiye'de bulunan kardeşlerimi ziyaret etmeye ve hasret gidermeye geldim. Bu uygulamayı başlatanlardan Allah razı olsun'' diye konuştu. 

Türkiye'de bulunan dayılarını ve amcalarını ziyarete geldiğini söyleyen Bessem Arap ise, uygulamadan son derece memnun olduklarını ve her yıl yapılması gerektiğini dile getirdi. Suriye ve Türkiye tarafından hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını ve işlemlerinin hızla yapılarak, yakınlarıyla buluşmalarının sağlandığını ifade eden Arap, ''Her iki ülkeden de Allah razı olsun. Suriye ve Türkiye'de bulunan akrabaların buluşmalarını sağlıyorlar'' şeklinde konuştu. 

Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan Suriyeliler ile burada bulunan akrabalarının buluşmalarında ise duygulu anlar yaşandı. Birbirlerine sarılarak hasret gideren akrabalar daha sonra birbirlerinin bayramlarını kutladı. 
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2006 Salı 15:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?