6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

SODES toplantısı yapıldı

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Sosyal Destek Programı (SODES) için Yüksel Planlama Kurulu tarafından 2008 yılı içerisinde kullanılmak üzere 37 milyon YTL ödenek tahsis edildiğini bildirdi.

Kamçı, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen ve ilgili resmi kurum ve kuruluş ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda, program hakkında bilgiler verdi. Bölgeler arası gelişmişlik farkının azaltılması için bölgesel ve yerel özelliklerin dikkate alınarak yatırım politikaları tespit edildiğini belirten Kamçı "Rasyonel ve etkin kaynak kullanımının sağlanması ve kalkınmanın yurt sathında dengeli şekilde gerçekleştirilmesi için bölgesel gelişme politikalarına özel bir önem verilmektedir. Bu kapsamda Başbakanlık tarafından 2008-2012 yılları arasında bölgesel kalkınma projelerinin tamamlanması amacıyla GAP Eylem Planı hazırlanmış ve uygulamaya konulmuştur" dedi.

GAP Eylem Planı'nın Sosyal Gelişmenin Sağlanması bileşeni altında, projeye dayalı olarak sosyal ihtiyaçların kısa sürede karşılanması amacıyla SODES'in hazırlandığını ifade eden Kamçı, şunları söyledi:

"SODES Programı için Yüksek Planlama Kurulu tarafından 2008 yılı içinde kullanılmak üzere 37 milyon YTL ödenek tahsis edilmiştir. SODES'in amacı, GAP kapsamındaki illerde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın artırılmasıdır. Bu amaçla; yoksulluk, göç ve kentleşme gibi sosyal sorunların giderilmesine yönelik yerel imkanların harekete geçirilmesi, istihdamın artırılması, meslek edindirme, gelir getirici faaliyetlerin geliştirilmesi, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin desteklenmesi sağlanacaktır. Program kapsamına istihdam, sosyal içerme ve kültür, sanat ve spor olmak üzere 3 başlık altında hazırlanacak sosyal projeler girmektedir."

Kamçı, hazırlanacak projelerin 01 Eylül 2008 tarihine kadar Devlet Planlama Teşkilatı'na sunulacağını kaydederek, "Devlet Planlama Teşkilatı tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda onaylanacak proje ödenekleri Devlet Planlama Teşkilatı bütçesinden İl Özel İdaresi bütçesine aktarılacaktır. Onaylanan projelerden arta kalan ödenek bulunduğu taktirde, ikinci bir proje çağrısına çıkılabilecek ve bu kapsamda en geç 15 Kasım 2008 tarihine kadar ikinci proje teklifleri sunulacaktır" diye konuştu.

Projelerin uygulama süresinin bir yıl ile sınırlı olacağını ve programın icrasında Devlet Planlama Teşkilatı, İçişleri Bakanlığı, Valilikler, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve İl Özel İdareleri'nin görev ve sorumluluk alacağını ifade eden Kamçı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Valilikler projenin gelişimiyle ilgili izleme raporlarını Aralık, Mart, Haziran ve Eylül ayları sonuna kadar Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na göndereceklerdir. SODES Programı kapsamında ülkemiz ve ilimiz ekonomisine çok olumlu katkıların sağlanarak ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik yönlerden en iyi seviyelere getirilmesi için hazırlanacak projelerin daha da olumlu gelişmeler sağlayacağına, şehrimizin bütün fertleri, girişimcileri, yöneticileri ve kurumlarının olumlu işbirliği ve katkılarıyla çok güzel hizmet projelerinin üretileceğine yürekten inanıyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 12:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?