4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Şoförlerin oturma eylemi sürüyor

Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) üyesi 250 otobüs şoförünün, dün Büyükşehir Belediyesi önünde eşleri ve çocukları ile birlikte başlattığı oturma eylemi bugün de devam etti.


Demokrasi Meydanı'nda toplanan otobüs şoförleri yürüyerek belediye önüne geldi. Sloganlar atarak belediyeyi protesto eden otobüs şoförleri oturma eylemine başladı. Alacakları ödeninceye kadar eyleme devam edeceklerini belirten TÜMTİS Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım, belediyenin işçileri yıldırmaya çalıştığını iddia etti.

Yıldırım, "İş Kanunu yasası açıkça ortada. Biz yasa dışı bir şey istemiyoruz. Belediye ile görüşme taleplerimiz hep boşa çıkıyor. Belediyede hiçbir yetkili görüşme talebimizi kabul etmiyor. 5 aydır maaş alamayan işçilerimizin her birinin yaklaşık 5 bin YTL alacağı var. Bu mağduriyetin bir an önce son bulmasını ve otobüslerin sefere çıkmasını istiyoruz. Gerilimi daha fazla artırmadan bu iş çözümlenmeli. Belediye, bu işi zamana yayarak işçileri yıldırmak istiyor. 7 aydır aynı oyunlar oynanıyor. İşçileri bölmeye çalışıyorlar ama bölemediler. Bundan sonra da başaramayacaklar. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. İşçilerimizin ücretleri ödeninceye kadar her gün 10.00 ile 15.00 saatleri arası belediye önünde oturma eylemimiz devam edecektir" şeklinde konuştu.

Kevser Turizm'in belediye otobüslerini bağlatamayacağını, belediyeyi sınırlayan hiçbir engel olmadığını ve belediyenin istediği zaman otobüsleri sefere çıkarabileceğini iddia eden Yıldırım, "Belediye yeni Kevserler arayışındadır. Belediye yetkililerinin, Kevser Turizm'in araçları bağlattığını söylemesi yalandır. Bu bahane ve aldatmaca kamuoyunu yanıltmaktadır. Belediyeyi sınırlayan hiçbir yasa maddesi yoktur. Hiçbir mahkeme Kevser Turizm lehine karar vermez. İşçilere karşı sınıfsal kin duyuyorlar.

Belediyenin 86 aracı çürümeye terk edilmişken, başkanın çıkıp otobüs dilenmesi yanlıştır. Bir an önce araçların bakımını yaptırıp sefere çıkarmalılar. Günlük 300-400 YTL vererek kiralanan otobüslerle bu iş çözülmez" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 16:47:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim balo IP: 88.224.254.xxx Tarih : 1.11.2007 17:40:56

sayın asım güzel bey bu otobüslerin hali ne olacak vatandaş madur