4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Sokak çocuklarına 90 günde çözüm

Ülkem Çocukları Derneği Başkanı Murat Çuhadar, iş adamları ve gönüllülerin destek vermesi halinde, Gaziantep’te sokak çocukları sorununu 90 günde çözebileceklerini söyledi. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Ülkem Çocukları Derneği Başkanı Murat Çuhadar, sokakta yaşayan ve çalıştırılan çocuklar ile ilgili yaşanılan sorunların ülke genelinde had safhaya çıktığını belirtti.

Çuhadar, 2002 ve 2003 yıllarında yaptığı basın açıklamaları ve müracaatlarının dikkate alınmadığını ifade ederek, "’2005 yılı sokak felaketlerinin yaşanacağı yıl olacak’ şeklindeki iddiam maalesef haklı çıktı" dedi.

Yıllardır sokak yaşantısı içinde mücadele eden ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde sokak çocukları merkezinde yöneticilik yapmış biri olarak tecrübe sahibi olduğunu kaydeden Çuhadar, "Eğer bu konuda kitlesel hareket sağlanamazsa, 2005 yılı sonunda Türkiye, terörle mücadelede harcadığı acıyı, vakti ve bütçeyi sokak çocukları sorununu çözmek için kullanacaktır" diye konuştu.

Başlattıkları Güneydoğu Sosyal Kalkınması Projesi’ne merkez olarak Gaziantep’i seçtiklerini ve destek verilmesi halinde Gaziantep’te sokak çocukları sorununu 90 Günde Sosyal Temizlik adını verdikleri bir kampanya ile çözebileceklerini söyleyen Murat Çuhadar, sorunun çözümünde mutlaka başarılı olacakları garantisini de verdiklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 13:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sude babak IP: 88.232.143.xxx Tarih : 20.04.2007 10:03:55
bence sokak çocuklarının kötü yöne gitmemesi için sayip çıkmak gerekir.