6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sokaklar savaş alanına döndü

Terörist başı Abdullah Öcalan'a İmralı Cezaevi'nde fiziki şiddet uygulandığını iddia ederek Gaziantep'te gösteri yapan grupla polis arasında çıkan çatışmalar büyüyor. Sokakları savaş alanına çeviren göstericilerin ön sıralarında yine küçük çocuklar vardı.

Ara sokaklarda tekrar bir araya gelen göstericiler polisi taşlamaya devam etti. Göstericileri biber gazı ve tazyikli su ile dağıtmaya çalışan çevik kuvvet ekipleri grupların kalabalıklaşması üzerine geri çekilmek zorunda kaldı. Atılan gaz bombalarını tekrar polise atan göstericiler ara sokaklarda bir araya gelerek saldırıyor. Polis ara sokaklarda küçük gruplar halinde toplanan göstericileri dağıtmak için panzerlerle su sıkmaya devam ediyor. Polislere taş atanların çoğunluğunu çocukların oluşturması dikkati çekti.

Yüzlerini peçelerle kapatan 7-10 yaşları arasındaki çocuklar panzerleri ve polis araçlarını taş yağmuruna tutuyor. Çevik Kuvvet ekipleri kendilerine atılan taşları tekrar göstericilere attı. Polis Güzelvadi ve Vatan Mahalleleri'nde barikat kuran göstericileri dağıtmakta güçlük çekiyor.

Öte yandan ortalığı savaş alanına çeviren göstericileri dağıtmak için atılan gaz bombaları Gaziantepli vatandaşları da etkiledi. Küçük bir çocuğu ceketine saran şahıs olayların yaşandığı bölgelerden uzaklaşmaya çalıştı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 15:51:45
Güncelleme :26 Ekim 2008 Pazar 17:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burcanburcan IP: 62.248.29.xxx Tarih : 26.10.2008 16:28:58

Yidiği kaba pisleyenler,şimdide Gaziantepi karıştırmak,terörist başına yandaş olmak istiyorlar.Milletin yüz karaları bunlar.