6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sokaktan Avrupa üçüncülüğüne

Gaziantep’te madde bağımlısı çocukları sokaktan kurtarmak amacıyla oluşturulan Gaziantep Polis Gücü Çim Hokey Takımı, Slovenya’da yapılan Euro Hockey Şampiyon Kulüpler Kupası’nda üçüncü oldu.

Gaziantep’te altı yıl önce büyük çoğunluğu madde bağımlısı ve sahipsiz olan çocukların toplanmasıyla oluşturulan Gaziantep Polis Gücü Çim Hokey Takımı, 7-12 Mayıs arasında Slovenya’nın Toblice Kenti’nde sekiz Avrupa takımının katılımıyla yapılan Euro Hockey Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda üçüncü oldu.

Gaziantep Polis Gücü Çim Hokeyi Takımı’nın yanısıra, Slovenya, Norveç, İsveç, Kıbrıs Rum Kesimi, Bulgaristan, Sırbistan ve Litvanya şampiyonlarının katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda üçüncülük elde eden sporculardan lise mezunu olan 12’si, Avrupa’da derece elde ettikleri için beden eğitimi ve spor yüksekokullarına sınavsız girecek. Ayrıca, Devlet Ödül Yönetmeliği’ne göre, sporculara 350 ile 500 cumhuriyet altını verilecek.

Sokak çocuklarından oluşan takımlarının elde ettiği başarıdan gurur duyduklarını belirten Polis Gücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Karakan, "Çocuklarımıza biz sahip çıkmazsak, suç örgütleri sahip çıkıyor. Suç şebekelerinin elinde her türlü kötülüğü yapıyorlar. Uyuşturucu veya tiner bağımlısı oluyorlar. Emniyet müdürümüzün desteğiyle bu çocuklara sahip çıktık. Bunun manevi hazzını yaşıyoruz" dedi.

Takımın antrenörü olan beden eğitimi öğretmeni Yusuf Kasım ise "Bu çocukların bu safhaya getirilmesi hiç de kolay olmadı. Bazıları klozeti, çatal, bıçağı kullanmayı dahi bilmeyen çocuklarımızı önce eğittik. Yarım kalan öğrenimlerini tamamladık" diye konuştu.

Başarılarıyla mutlu ettiler

Gaziantep Polis Gücü Çim Hokey Takımı ile gurur duyduklarını belirten Polis Gücü Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Karakan, "Sokak çocuklarına sahip çıkmazsak, suç örgütlerine bulaşıyorlar. Ama biz onlara sahip çıktık. Çocuklarımızın başarısı bizi çok mutlu etti" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 09:36:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?